Wanneer je aan jouw vorige reisjes naar Italië denkt, komen er spontaan plaatsen, typische gerechten en die Zuiderse sfeer in je op. De toren van Pisa, een pizza quattro formaggi en de warmbloedige en praatgrage Italianen zijn begrippen waar je zelf zeker al van hebt kunnen proeven. Maar jaarlijks kiezen duizenden Europeanen een camping in Italië uit tijdens hun vakantie. En gelijk hebben ze! La dolce vita beleef je immers ook tijdens het kamperen in Italië.

Kamperen in Italië

Kamperen in Italië, meer keuze dan je denkt

Italië is misschien niet hét campingland bij uitstek en er zijn een heleboel kleine en minder bekende campings. Die kleinschaligheid maakt kamperen in Italië nu net extra gezellig. Ben je op zoek naar een leuke, niet te massale camping voor jou en je gezin? Kijk dan eens op de pagina kleine campings Italië, hier vind je tips van andere Italië-fanaten.

Heb je zelf tips voor leuke, kleinschalige campings, dan horen we graag van je.

Campings aan de meren

De meest bekende campings liggen hoofdzakelijk langs het Gardameer. Je kunt bij verschillende reisorganisaties terecht voor een plaatsje op een goed uitgeruste camping met een eigen strand. Bovendien heerst langs het Gardameer een echte vakantiesfeer, wat de pret alleen maar leuker maakt.

Maar ook elders in Italië kun je genieten van de zwoele Italiaanse sfeer op campings. Denk maar aan het gezellige Bibione Pineda aan de Adriatische kust, waar de meeste campings ook over een eigen strand beschikken. Ook rond het Meer van Bolsena, niet ver van Rome, of rond Lago Maggiore, in het noorden, is het heerlijk vertoeven op de kleine maar gezellige en familievriendelijke campings.

kamperen in Italië

Denk je dat kamperen in Italië niks voor jou is, omdat je niet zonder de luxe van thuis kunt? Probeer dan eens een glamping in Italië! Glamperen is de sfeer van kamperen, maar met alle luxe die je gewend bent. Glamping is op dit moment enorm in opmars!

Kamperen in Italië, veel vliegen in één klap

Net zoals Italië nooit ontgoochelt, is ook kamperen in dit land zelden een teleurstelling. Meer nog, ook op campings blijf je alle fantastische eigenschappen van Italië beleven. Kamperen in Italië doe je het best in de zomer, wanneer het in de steden vaak te warm is. Of in het voorseizoen (tweede helft april, mei, juni) wanneer de temperaturen in Italië vaak al aantrekkelijk zijn, de natuur mooi in bloei staat en de tarieven extra aantrekkelijk zijn.

Op veel kleinere campings in Italië is het zelfs in de zomer als hoogseizoen niet overdreven druk, wat de vakantie alleen maar ten goede kan komen. Vergeet je antimuggenspray niet en maak er een geslaagde vakantie van!

One Comment

Leave a Reply

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…