FlixBus is een jonge low budget-reismaatschappij die in razendsnel tempo buslijnen naar een groot aantal Europese bestemmingen heeft geopend. Groot voordeel van FlixBus is de lage prijs waarmee je binnen enkele uren op een heel andere plek in Europa bent. Alleen fietsen of lopen is goedkoper. Ook naar Italië reis je heel voordelig via FlixBus.

FlixBus is in 2013 opgericht en heeft zich ontwikkeld tot de grootste aanbieder in 26 landen. Meer dan 60 miljoen passagiers heeft FlixBus inmiddels in hun bekende felgroene bussen verwelkomd. Met technologische innovaties zoals elektronische tickets, de speciale FlixBus-App, gratis Wi-Fi aan boord en GPS-livetracking is deze busmaatschappij helemaal van nu.

Reizen zonder schaamte

Bovendien kun je met de bus reizen zonder vliegschaamte. De bus is vergeleken met een vliegtuig een bijzonder milieuvriendelijke vorm van vervoer. Wil je nog iets extra’s doen? Dan kun je jouw voordelige busreis met een kleine extra bijdrage compenseren. Jouw bijdrage investeert de maatschappij in gecertificeerde klimaatbeschermingsprojecten, opgezet volgens de internationale ecologische normen.

De voordelen van FlixBus

Reizen met FlixBus heeft een flink aantal voordelen. Kijk maar even mee:

  • Tickets al vanaf € 5
  • Het grootste busnetwerk in Europa 
  • Extra veel beenruimte aan boord
  • Gratis Wi-Fi aan boord
  • Milieuvriendelijker dan reizen met het vliegtuig
  • Stopcontacten voor je mobiel en laptop
  • Elektronisch je tickets aanschaffen
  • Boekingen tot een kwartier voor vertrek wijzigen
  • Gratis (hand)bagage meenemen

Niet in de laatste plaats: je kunt gewoon instappen, slapen, uit het raam turen of werken op je laptop en de chauffeur brengt je veilig naar de plek van bestemming. Voor een fractie van de prijs die je met je eigen auto, een huurauto, de trein of het vliegtuig zou betalen.

Snel openbaar vervoer door heel Europa via FlixBus (foto: Wikimedia)

Voor wie is FlixBus?

FlixBus richt zich voornamelijk op jongeren tussen de 16 en 30 jaar die voordelig op stedentrip willen of die gaan backpacken in Europese landen.

Maar de dienst wordt uiteraard gebruikt door passagiers van alle leeftijden. Je moet wel een beetje tegen de lange zit in de bus kunnen en er rekening mee houden dat je niet overal kunt stoppen waar je dat wilt. Maar als je een flexibele instelling hebt, dan is de FlixBus wel het overwegen waard.

FlixBus rijdt inmiddels vanaf meer dan 30 haltes in Nederland naar meer dan 300 bestemmingen in Europa. Ook binnen Nederland en België kun je met FlixBus rijden. Op sommige trajecten is dat sneller en goedkoper dan met de trein.

Elke passagier mag één stuk ruimbagage meenemen (maximale afmeting per bagage: 80 x 50 x 30 cm, 20 kg in totaal), voorzien van een label met naam en adres, plus één stuk handbagage (42 x 30 x 18 cm, 7 kg).

Bestemmingen van FlixBus in Italië

Met FlixBus kun je voordelig met de bus naar en door Italië reizen. Naar welke Italiaanse bestemmingen rijdt de FlixBus vanuit Nederland en België?

Vanaf Amsterdam, Rotterdam, Den Haag of Utrecht reis je soms direct en soms met één overstap naar diverse bestemmingen in Italië. Ook vanaf grote steden als Arnhem, Nijmegen en Eindhoven kun je vaak rechtstreeks reizen.

FlixBus Rome

Vanaf Schiphol kun je rechtstreeks met FlixBus naar de Italiaanse hoofdstad.

FlixBus Milaan

Ook naar de tweede stad en het economisch centrum van Italië reis je voordelig en vlot via FlixBus.

FlixBus Italiaanse Rivièra

Vanuit Brussel reis je in één keer naar Genua aan de Italiaanse Rivièra. Vanaf hier kun je de Cinque Terre of Portofino bezoeken.

Een FlixBus-ticket boeken: zo werkt het

Hoe werkt het dan als je met de FlixBus naar Italië wilt? Simpel, je zoekt je bestemming en je boekt online.

Stel je wilt van Arnhem naar Milaan. Je vult de vertrekstad en de aankomststad in de Busreis Planner in (of je klikt op het kaartje), dan zie je de prijs (€ 45 per stoel op het moment van schrijven) en de eventuele overstappen (van Arnhem naar Milaan kun je rechtstreeks rijden).

Je kunt nu kiezen hoeveel volwassen en hoeveel kinderen van 0-14 jaar met je meereizen en dan reserveer je het aantal gewenste stoelen. Je vult de voor- en achternamen het het mobiele telefoonnummer in, je betaalt met onder andere iDeal, PayPal of Visa en klaar ben je.

Op het vertrektijdstip dien je 15 minuten van tevoren aanwezig te zijn, zodat de bus op tijd kan vertrekken. Bij eventuele vertragingen krijg je een melding op je mobiele telefoon.

Je kunt ook je vertrekstad invoeren bij de Busreis Planner en dan zien welke bestemmingen je daarvandaan rechtstreeks kunt bereiken en vanaf welke prijs.

Overstappen voor andere Italiaanse steden

Wil je naar Napels, Florence, Venetië, Pisa of Bologna? Dat kan eenvoudig met één overstap in Milaan of in een andere Europese stad.

Met soms slechts één overstap zijn veel andere Italiaanse steden via FlixBus te bereiken. Vanaf Milaan of Rome is het mogelijk om bijna overal in Italië naartoe te reizen En het is echt voordeliger dan je denkt.

In totaal kun je op het moment van schrijven met FlixBus naar 417 bestemmingen in Italië reizen. Binnen Italië is FlixBus echt een uitkomst als alternatief voor de trein. Je kunt zomaar een hele rondreis door Italië met Flixbus maken! Ben je al in Italië? Kijk dan ook eens of je die citytrip met FlixBus kunt maken.

Kijk meteen of jouw favoriete bestemming in het routeschema van FlixBus zit!