Als echte Italofiel lijkt een leven in Italië misschien het ideaal: wonen en werken in Italië! Er zijn veel Nederlanders die de stap hebben gemaakt en in Italië zijn gaan wonen en werken. Bedenk wel dat het leven in Italië behoorlijk anders is dan in Nederland.

Wonen en werken in Italië

En dat geldt misschien nog wel in grotere mate voor het werken in Italië. Italiaanse bedrijven zijn veel traditioneler en hiërarchischer van aard dan veel Nederlandse bedrijven. Voor sommigen is het werken voor een Italiaans bedrijf in Nederland dan misschien een uitkomst.

Wat je moet weten als je wilt wonen en werken in Italië

Wat je plannen ook zijn, op de volgende pagina’s vind je alle informatie over wonen en werken in Italië of bij Italiaanse bedrijven in Nederland! Heb je aanvullingen voor deze pagina’s, laat het ons dan vooral weten.

Studeren in Italië
Erkenning van diploma’s

Vrijwilligerswerk in Italië
Uitzendbureaus in Italië
Werkbemiddeling in Italië 
Sociale zekerheid en pensioen
Paspoortaanvraag
Werken bij de Italiaanse overheid
Italiaanse bedrijven in Nederland
Zakendoen in Italië
Emigreren naar Italië

Blogs over leven in Italië

Het is natuurlijk altijd leuk om te lezen hoe andere Nederlanders en Vlamingen hun nieuwe leven in Italië inrichten. We plaatsten daarom regelmatig verhalen over hoe het is om in Italië te wonen en te werken. Je vindt deze artikelen in de categorie ‘leven in Italië‘.