We hebben tegenwoordig allemaal een navigatiesysteem of anders wel Google Maps op onze smartphone. Toch doe je er verstandig aan om ook een Italië Kaart op papier mee te nemen als je naar Italië gaat. Je zult net zien: op het moment dat je ze het meest nodig hebt, laat de techniek je in de steek. Je smartphone valt in het water en je TomTom is bezweken door de hitte. Gelukkig had je nog ergens die Italië Kaart op papier in je bagage gestopt!

Niet alleen voor noodsituaties is een kaart van Italië handig om bij je te hebben. Soms is het gewoon leuker om van het ene naar het andere Italiaanse dorpje te rijden via een kaart in plaats van via je navigatiesysteem. Via een Italië Kaart kun je je eigen route plannen en bijvoorbeeld die leuke, mooie, toeristische route nemen.

Meer vakantiegevoel: je oriënteren op een Italië Kaart

Door regelmatig op je Italië Kaart te kijken, weet je ook beter waar je precies bent. Het draagt allemaal bij aan de beleving van je vakantie. Een kaart van Italië koop je bij de boekwinkel, bij een tankstation of vooraf bij de vestiging van de ANWB bij jou in de buurt. Eenvoudige kaarten van Italië zijn zelfs gratis voor leden van de ANWB. Let op: hierop vind je alleen de grote wegen.

Je kunt natuurlijk ook besparen door vooraf op internet te zoeken naar een kaart van Italië. Je kunt bijvoorbeeld printjes maken van Google Maps, voor de omgeving waar je verblijft. Maar misschien vind je het handiger om heel Italië op één kaart te hebben. Hieronder hebben we een kaart van Italië voor je. Als je klikt op de link naar de Italië Kaart hieronder, opent hij groot in scherm. Daarna zou je ‘m kunnen printen.

Italië Kaart

Klik hier om de Italië Kaart te openen.
Een Italië Kaart op grote schaal: 1 cm op de kaart is 22,7 kilometer in het echt.

Italië per spoor

Ben je van plan te trein door Italië? Complimenten, Italië ontdekken per spoor is een geweldige ervaring. Van de hogesnelheidslijnen tussen Milaan en Napels die wel 300 kilometer per uur halen tot de oude boemeltjes op onrendabele lijnen in het verre zuiden, het is één groot avontuur. Wil je weten waar je allemaal per trein in Italië kunt komen, kijk dan op onderstaande spoorwegenkaart van Italië (klik voor een vergroting).

spoorkaart Italië

Italiaanse stereotypes op de kaart

Dan nog iets frivools om mee af te sluiten. Een kaart van Italiaanse stereotypes.

italie kaart met stereotypes

Loading…