‘Agriturismo’ is de benaming voor een vakantieverblijf op een landgoed of boerderij in Italië, vaak midden in een wijn- of olijfgaard of de graanvelden. Het zijn soms landgoederen of boerderijen die nog altijd in bedrijf zijn, maar omdat het boerenleven niet veel meer opbrengt, zijn veel bedrijven er een agriturismo in Italië naast begonnen. Daarnaast kopen steeds meer Italianen (maar ook andere nationaliteiten, waaronder Nederlanders) zo’n oud boerenbedrijf op om het om te bouwen tot toeristische accommodatie.

Deze accommodaties variëren van eenvoudig tot super-de-luxe en daarmee varieert natuurlijk ook de prijs. Reken voor een verblijf van een week op 300 euro voor de eenvoudigste verblijven tot meer dan 1.000 euro voor de luxere verblijven. Het kan veel schelen of je in het laagseizoen of in het hoogseizoen op vakantie wilt. Voor de kinderen is het vaak leuk als er een zwembad bij is en als er meerdere appartementen zijn, waardoor er in het hoogseizoen ook andere kinderen zijn te vinden.

Een agriturismo in Italië heb je in vele vormen
Een agriturismo in Italië heb je in vele vormen en schaalgrootten

Bij sommige boerderijen is het mogelijk om tijdens het verblijf met de familie op het bedrijf mee te werken. Fruit plukken, of groente, kijken hoe de wijn gemaakt wordt. Het ontbijt in meestal inbegrepen, maar ook ’s avonds kun je er eten. Bij de eenvoudige agriturismi wordt meestal gegeten wat de pot schaft, de luxere hebben ook een menukaart waaruit je kunt kiezen. De wijnen en olijfolie die gebruikt worden komen vaak uit eigen tuin en zijn meestal te koop.

Een agriturismo in Italië boeken

En, krijg je al zin in een vakantie op een agriturismo? Je kunt via internet zelf op zoek gaan naar een geschikte agriturismo voor jouw vakantie. je kunt het zoekwerk ook aan een specialist overlaten. Zo’n specialist is bijvoorbeeld Tritt. Deze club biedt ongeveer 1000 vakantiehuizen en agriturismi verdeeld over heel Toscane aan. Allemaal zorgvuldig uitgezocht op ligging, kwaliteit en schoonheid. Door te boeken via Tritt betaal je niet te veel en heb je zekerheid. Ze zijn lid van de SGR.

Jouw agriturismo in Italië op DitIsItalie.nl?

Op DitIsItalie.nl besteden we graag aandacht aan de agriturismi van landgenoten in Italië. Niet alleen een agriturismo in Italië, maar ook restaurants, hotels of b&b’s komen in aanmerking. Heb je zelf zo’n bedrijf en wil je vermeld worden op deze pagina’s? Of wil een keer een gastblog schrijven over de omgeving van jouw bedrijf? We horen graag van je! Neem contact op met DitIsItalie.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *