Dit is Italië is een digitaal Italië-magazine dat zich richt op liefhebbers van het land. Niet alleen als vakantiebestemming, maar ook als het land van ‘ik vertrek’, la dolce vita, lekker eten en modieuze noviteiten.

Je leest hier opmerkelijke en sfeervolle verhalen en column over Italië. Ook brengen we je toeristische tips en inspiratie voor nieuwe bestemmingen. Regelmatig worden boeken, films of andere producten en diensten besproken en er winacties of andere leuke artikelen die allemaal een relatie met il bel paese hebben.

Adverteren op Dit is Italië betekent contact leggen met een kapitaalkrachtige, hoogopgeleide doelgroep met interesse voor reizen, vakanties in Italië, wonen en werken in Italië, de Italiaanse cultuur en Italiaans design.

italiaanse-zomerdrankjes-spremuta

Bereik Dit is Italië

De artikelen op Dit is Italië worden uitstekend gelezen en gedeeld via sociale media. De laatste jaren is de website sterk groeiende. Hieronder zie je nog wat specifieke gegevens over de website.

Onderstaande informatie is gebaseerd op statistieken van StatCounter en was actueel ten tijde van het opstellen van deze informatie (zomer 2023).

Sessies/maand: 250.000+
(oplopend in het zomerseizoen)

Volgers op X: 2.800
Fans op Facebook: 19.000
Abonnees op YouTube: 1.600+

Abonnees pushberichten browser: 12.500
Abonnees nieuwsbrief: 5.000+

Website online sinds: 1 juni 2009

Een gestage groei in bezoekerscijfers sinds de lancering van Dit is Italië
Een gestage groei in bezoekerscijfers sinds de lancering van Dit is Italië (bron: StatCounter)
Demografie DitIsItalie
De demografie van de website Dit is Italië (bron: Google Analytics)

Adverteren op Dit is Italië en samenwerkingen

Adverteren of samenwerken op Dit is Italië? We kijken ernaar uit je als klant te begroeten. Hieronder vind je een aantal populaire opties voor samenwerkingen. Heb je andere ideeën, laat het dan gerust weten. Alle genoemde tarieven zijn exclusief 21% btw.

Wil je adverteren op Dit is Italië? Je kunt direct banners plaatsen via ons mediabureau Mediavine Direct.

Klik hier om een campagne te starten.

Eenmalig commercieel gastblog

De redactie van Dit is Italië schrijft een hoogwaardig en informatief artikel waarin we jouw product of dienst (of dat van je klant) met een link vermelden. Je kunt er zo van verzekerd zijn dat jouw product of dienst op een kwalitatieve manier in de juiste omgeving wordt gepromoot.

Uiteraard moet het gaan om producten of diensten die goed aansluiten bij het onderwerp van de website (Italië, luxe producten, reizen) en bij de doelgroep. Indien beschikbaar ontvangen we ook graag rechtenvrij beeldmateriaal.

Hoewel het niet onze voorkeur heeft, kun je er eventueel voor een korting van € 100 ook voor kiezen zelf een artikel aan te leveren. Het artikel dient betrekking te hebben op de inhoud van de website (thema: Italië in brede zin) en moet een uniek (niet eerder op internet gepubliceerd) en foutloos geschreven artikel van minimaal 800 woorden zijn van hoge kwaliteit met nuttige informatie voor de bezoekers van de website.

We zullen dit artikel redigeren, zodat het bij de toon en stijl van de website past. Dit is Italië behoudt zich het recht voor om verbeteringen, wijzigingen en interne links in het door jou aangeleverde artikel aan te brengen. We plaatsen geen artikelen over onderwerpen, producten of diensten waar we niet achter staan.

Het artikel met jouw product, dienst en eventuele link krijgt een semi-permanente plaatsing. Dat wil zeggen: totdat je product of dienst niet meer beschikbaar is, je website uit de lucht is of maximaal 5 jaar.

Promotors van goksites en aanverwante diensten hoeven niet te reageren; dit soort samenwerkingen gaan wij niet aan.

Een voorbeeld van een goed commercieel gastblog: 11 manieren om naar Italië te reizen.

Tarief: € 390

Wil je meerdere artikelen afnemen? Dan kunnen we een interessante korting bespreken.

Gratis gastblog

Een gastblog is een door jou geschreven artikel (met niet eerder gepubliceerde tekst) met een neutrale grondslag. Het artikel heeft geen (directe) commerciële doelstelling en is leuk of informatief voor de bezoekers van Dit is Italië. Het gaat hierbij dan bijvoorbeeld om artikelen over een bepaalde streek, een film of een boek of een onderzoek dat een link heeft met Italië.

Zo plaatsen we veel blogs van mensen die in Italië wonen of hebben gewoond. Ook plaatsen wij regelmatig gratis gastblogs van Nederlanders die een b&b of een andere vakantieaccommodatie in Italië hebben. In zo’n gastartikel wordt desgewenst gratis een link naar jouw website opgenomen. Neem contact op als je denkt een goede bijdrage aan de site te kunnen leveren.

Tarief: GRATIS

Extra promotie

Jouw gastartikel (zowel het gratis als het commerciële artikel) op Dit is Italië wordt ook op Twitter en eventueel op Facebook geplaatst en gaat automatisch mee in de goed gelezen Dit is Italië-nieuwsbrief (tip: schrijf jezelf ook even in via het invulveld op deze pagina)!

Andere mogelijkheden voor samenwerking

  • Winacties
  • Recensies van jouw producten of accommodaties
  • Besprekingen van films of boeken
  • Sfeerreportages van jouw evenement
  • Persreizen
  • Interviews
  • Sociale media

Deze bedrijven gingen je voor

In de loop der jaren hebben we vele succesvolle samenwerkingen opgezet met een groot aantal bedrijven. Hieronder zie je een selectie van de partijen die hun vertrouwen in Dit is Italië hebben gesteld.

Ook samenwerken?

Geïnteresseerd in een samenwerking met Dit is Italië? We zijn benieuwd naar wat jij te bieden hebt. Neem even contact op

A presto!