Zoals eerder aangegeven zul je zelf, op eigen gelegenheid, naar werkgelegenheid in Italië uit moeten zien. Hiertoe heb je onder meer de volgende mogelijkheden:

    • Zoeken naar vacatures op internet. Net zoals in Nederland begint een zoektocht naar een baan in Italië vaak op internet. Groot voordeel van deze methode is dat je ook vanuit Nederland al naar een baan in Italië kunt zoeken. Tip: it.jobrapido.com
    • Reageren op een personeelsadvertentie: iedere vrijdag verschijnt er in de landelijke dagbladen zoals bv. ‘Corriere della Sera’ en ‘La Repubblica’ een veelheid aan personeelsadvertenties. Ook zijn er tal van regionale en lokale bladen die regelmatig met deze advertenties uitkomen.

  • Plaatsen van een advertentie: het is gebruikelijk om in deze bladen ook zelf een advertentie te plaatsen, waarin je je diensten aanbiedt.
  • Open sollicitaties: evenals in Nederland kun je zelf bedrijven die uw belangstelling genieten, aanschrijven en je diensten aanbieden. Vanzelfsprekend vind je bovenstaande diensten tegenwoordig ook veel terug op internet.
  • Het ‘informele circuit’: via vrienden en kennissen kun je informeren naar werkgelegenheid. Net als in Nederland werkt dit in crisistijd vaak nog het beste. Maar dan moet je natuurlijk wel mensen kennen.
  • Vrijwilligerswerk in Italië: dit kan ook een goede manier zijn om te wennen aan de werkcultuur en als opstapje naar een betaalde baan. Op de pagina Vrijwilligerswerk in Italië kun je hierover en over de instanties die je hierbij kunnen helpen meer lezen.
  • Uitzendbureaus: kijk op de lijst met uitzendbureaus in Italië.
  • Om als ‘au pair’ naar Italië te komen, kun je je het beste wenden tot daarin gespecialiseerde bureaus. De volgende  bureaus kunnen je hierbij van dienst zijn:

Intermediate
Via Bramante 13
00153 Roma
Tel/Fax. 06/5747444.
E-mail: aupair@intermediateonline.com

Au Pair International
Via S. Stefano, 32
40125 Bologna (BO)
Tel. 051-267575
Fax. 051-236594
E-mail: info@au-pair-international.com

Sti Travels
Via Borgonuovo, 6/A
40125 Bologna
Tel. 051 – 233285
E-mail: info@stitravels.com

Euroma
Viale Bruno Buozzi, 9
00197 Roma
Tel. 06-80692130
Fax. 06-80666785
E-mail: info@euroma.info

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *