Meer verhalen

  • waarom ik Italiaans leerde
    in

    Waarom ik Italiaans leerde

    Zelf heb ik zeven jaar geleden besloten om de Italiaanse taal te gaan leren. Het begon met een talencursus op de universiteit, maar ik vond het zo leuk dat ik het roer omgooide en begon met de studie Italiaanse taal en cultuur. Italiaans behoort tot de vier meest bestudeerde talen ter wereld. Niet voor niets zijn […] More

  • Dit is officieel het lekkerste Italiaanse ijs ter wereld
    in ,

    Dit is officieel het lekkerste Italiaanse ijs ter wereld

    Het name drie jaar tijd in beslag, maar nu weet de Carpigiani Gelato University (ja, in Italië is er een heuse Università di Gelato) precies waar je het allerlekkerste Italiaanse ijs van de wereld kunt vinden. Weinig verrassend: dat blijkt gewoon in Italië te zijn. Het lekkerste ijs ter wereld De Carpigiani Gelato World Tour leidde […] More

  • Italiaanse Film Perfetti Sconosciuti
    in

    Italiaanse film: Perfetti sconosciuti

    De smartphone. Je staat ermee op en je gaat ermee naar bed. Zo is het voor velen van ons. Een klein apparaatje dat ons hele leven documenteert en domineert. Massaal zijn we verslaafd aan het geluid van de binnenkomende whatsappjes en facebookreacties. Maar wat als iemand anders die berichten opent? Als je beste vrienden en […] More

  • Italiaanse literatuur: De tweeling H
    in

    Italiaanse literatuur: Giorgio Falco – De tweeling H

    De tweeling H van Giorgio Falco gaat over Hilde en Helga, tweelingzusjes die opgroeien in het Duitsland van de jaren 30. Ze hebben succes en geluk, want de Tweede Wereldoorlog biedt hun armoedige vader en moeder onverwachte kansen. Persoonlijk portret van een nazi Vader ontpopt zich als een koelbloedige, voorbeeldige fascist. Hans Hinner is een perfect geconstrueerd […] More

  • in , ,

    Italiaans recept: mezzaluna van tomaat gevuld met basilicummousse

    Een fijnzinnig voorgerechtje om mee te scoren op een feestelijk diner! De ‘pasta’-velletjes die we opvullen met basilicummousse en toeklappen tot halve maantjes zijn gemaakt van tomatensap. Dit is een recept voor een voorgerecht voor vier personen. Ingrediënten voor de tomatenvelletjes 300 gram tomaat 1 eetlepel ahornsiroop enkele druppels tabasco 2 gram agaragar zout Ingrediënten […] More

  • De acht bergen van Paolo Cognetti
    in

    Italiaanse literatuur: De acht bergen van Paolo Cognetti

    ‘Hogerop zag ik een steenmannetje en daar richtte ik me op; ik stapte van steen naar steen, waarbij ik instinctief koos voor grote, stabiele stenen en wiebelende vermeed. De rotsen hadden voor mijn gevoel iets elastisch; mijn stappen werden er niet door geabsorbeerd, zoals bij aarde en gras gebeurt, maar ze leken de kracht van […] More

Laad meer
Congratulations. You've reached the end of the internet.