Meer verhalen

  • Pasta Grannies kookboek 01
    in ,

    Pasta grannies van Vicky Bennison

    Pasta maken, het is mijn vertrouwde toeverlaat als ik niet zo lekker in mijn vel zit en ik het liefste iets met mijn handen doe. Soms ga ik tuinieren (en met de schop het onkruid te lijf), andere keren ga ik verwoed het stof op de kasten te lijf (dat gebeurt minder). Maar altijd is […] Meer

  • Risini: rijstcakejes uit Verona
    in , , , ,

    Risini: rijstcakejes uit Verona (+recept)

    Als we in Verona naar de pasticceria gaan, bestellen we altijd hetzelfde: risini, cakejes gevuld met een mengsel van rijst en bakkersroom. Oké, meestal mogen we er van onszelf dan ook nog wel een zandkoekje met pistachecrème of een mini-roomsoes met witte sprinkles bij, maar de risini staan altijd boven aan de lijst. De combinatie […] Meer

  • in

    Italiaans kerstmenu: vegetarisch én lekker

    Toen ik als studente aan de kassa van een boekhandel in Utrecht wat bijverdiende was een van mijn vaste klanten een Italiaanse opa die, immer in pak, de Corriere della Sera bij me kwam kopen. We kletsten dan altijd even in het Italiaans. Op een grijze winterdag stond ik naast hem bij de bushalte. Hij […] Meer

  • La carbonara non esiste
    in ,

    11 tips voor een écht Italiaanse pasta carbonara

    La carbonara non esiste. Dé carbonara bestaat niet. Een boek met zo’n titel kun je als amateur-gastronoom niet laten liggen, zeker niet als het gaat over het meest populaire gerecht in de Romeinse trattorie.  Toen het vorige maand uitkwam, heb ik het ook meteen gekocht en ik heb er heel wat van opgestoken. Maar het enig ware […] Meer

Laad meer
Congratulations. You've reached the end of the internet.