Meer verhalen

  • in

    Pesto: 8 variaties op een thema

    Zo ongeveer iedereen in het Nederlandse taalgebied is bekend met de term pesto. De smakelijke en uitgesproken groene saus van Genua is gemakkelijk te maken en is inmiddels gemeengoed geworden in de vaderlandse keuken. Ook Dit is Italië heeft al eens uitgelegd hoe je zelf een standaard-pesto kunt maken en dat kunnen we dus als bekend […] Meer

  • in ,

    Recept: tomaattortellini met gegrilde asperges

    Tortellini kan op verschillende manieren aangevuld worden met heerlijke groenten. Vandaag hebben we een overheerlijk recept voor tortellini voor je, gecombineerd met tomaten en asperges. Over het gerecht Gang:                                      Hoofdgerecht Aantal personen:                  4 personen Moeilijkheidsgraad:             Medium Energie:                                  678 kilocalorieën per portie Bereiding:                              25 minuten totaal Wat heb je nodig? ( voor 4 porties) Trostomaten 500 gram                        Peterselie 20 […] Meer

  • in , ,

    Bitterzoete honing: de Sardinische keuken

    Sardinië, het eiland van Villa Certosa en de andere rijkeluisvilla’s in de provincie Sassari, het eiland van schrijfster Michela Murgia met haar romans die zich op Sardinië afspelen. Het eiland met zijn zo typische taal (een officiële taal sinds 1997) waarvan je lessen kunt krijgen op YouTube. Het land van de beroemde (maar illegale) casu […] Meer

  • in ,

    American Sfoglino van Evan Funke

    Evan Funke is iemand die niet wist wat hij met zijn leven moest, maar hij wist één ding. Hij wilde pasta leren maken. Hij schreef zich in bij Alessandra Spisni van La Vecchia Scuola Bolognese en zo begon zijn avontuur dat zou leiden tot het boek American Sfoglino. The American Dream Met dit boek doet […] Meer

  • Anna Del Conte On Pasta
    in , ,

    Anna Del Conte on Pasta

    De eerste druk van het kookboek Anna Del Conte on Pasta uit 1976 veranderde volgens Nigella Lawson de manier waarop Engelsen dachten over Italiaans koken. De nieuwste druk (inmiddels weer enkele jaren oud) is prachtig en doet eer aan de oude stijl met een mooie retrolook. Een cover van stof, veel zwart-witfoto’s van destijds in […] Meer

Laad meer
Congratulations. You've reached the end of the internet.