Meer verhalen

  • Italiaans recept Baba met rum
    in ,

    Italiaans recept: baba met rum

    Bij DitisItalie.nl houden we van Napolitaanse zoetigheid, zeker in de decembermaand! Lotje vertaalde al eens het recept voor Sfogliatelle ricce en ook Yoëll die een tijd in Napels woonde schreef al eens een blog over 6 Napolitaanse lekkernijen. In dit rijtje stond ook de baba met rum. Deze zoete broodjes kun je vinden in het […] More

  • Eataly - Italiaans kookboek
    in , ,

    Italiaans kookboek: Eataly

    Een dikke kookbijbel die doet denken aan de Zilveren Lepel, maar die een heel andere traditie heeft. Waar komt Eataly vandaan? En wat halen we in huis met dit exclusieve, nieuwe Italiaanse kookboek? De restaurantketen Eataly Eataly is een restaurantketen uit Italië die ook in het buitenland opmars maakt. Ze brengen alvast hun kookboek uit […] More

  • spinaziesalade
    in

    Italiaans herfstrecept: spinaziesalade met artisjokken en parmezaanse kaas

    En ineens is het herfst, ongemerkt gearriveerd. Het overvalt je elk jaar weer opnieuw. De dagen zijn nog heerlijk warm maar ineens is het ‘vroeg’ donker en koelt het ’s avonds af. Aan de eindeloze schoolvakanties komt een einde, net als de talloze feesten. ’s Morgens ruik je de herfst, de eerste paddestoelen verschijnen op […] More

  • Munster - Fratello & Sorella
    in ,

    Italiaans kookboek: Fratello & Sorella

    Wat een mooi boek om te zien. Een vrolijke voorkant, prachtige foto’s en een mooi lettertype. In de afgelopen jaren schreven broer Frans en zus Karin elkaar. Zij woont in Amsterdam en heeft een moestuin in de Achterhoek, hij heeft een oliveto, een olijfgaard in Puglia. Van koken houden ze allebei en de liefdevolle briefwisseling […] More

  • in ,

    Italiaans recept: calamari e ‘nduja

    ‘Nduja is een zeer pittige smeerbare gepekelde salami uit Calabrië. Net als bottarga en mojama is ‘nduja een nieuw trendy ingrediënt dat door moderne koks wordt gebruikt en dat wordt verkocht in speciaalzaken. Het is te koop in potten en is lang houdbaar. Italianen eten het ook op brood. Met dit unieke ingrediënt in de […] More

  • italiaans recept - herfstpasta met groene pompoen
    in ,

    Italiaans recept: herfstpasta met groene pompoen

    Wat eten we vandaag? We hebben een lekker ‘herfstig recept’ voor je. Herfstpasta met groene pompoen. Superlekker, makkelijk te maken en het past helemaal bij het seizoen. Dit recept is voor ongeveer vier personen. Benodigdheden 2 eetl olijfolie rozemarijn (bijvoorbeeld van de Kruidenbaron) 400 g pasta naar eigen keuze, eventueel kun je voor spelt kiezen […] More

Laad meer
Congratulations. You've reached the end of the internet.