Meer blogs over Italië

  • il bollito - traditioneel Italiaans kerstmenu
    in ,

    Il bollito: kookvlees als kerstmaal

    Feesten, officieel of privé, zijn in Italië altijd ook (om niet te zeggen vooral) een culinaire beleving. Dat geldt zeker voor Kerstmis, dat traditioneel in het gezin wordt gevierd met een Holle Bolle Gijs-achtige begeestering. Daarom blijven wij thuis en komen de kinderen over met hun partners om samen met ons te genieten van de […] More

  • Ricotta cheesecake recept
    in ,

    Recept: ricotta cheesecake

    Deze heerlijke ricotta cheesecake is gemakkelijk om te maken en bevat ook nog eens een stuk minder calorieën dan een normale cheesecake. Je kunt de cheesecake ook maken zonder de blauwebessentopping, maar persoonlijk vind ik de combinatie van de luchtige ricotta met citroenrasp en de blauwe bessen echt onweerstaanbaar. Omdat dit dessert is niet extreem […] More

  • spaghetti met venkel en sardines
    in ,

    Recept: spaghetti met venkel en sardines

    Spaghetti met sardines en venkel is een typisch gerecht uit de Siciliaanse keuken. Wij kennen hier venkel alleen als knol, maar er bestaat ook nog zoiets als wilde venkel of bladvenkel. Deze venkel vormt geen knol, maar bestaat uit een bos lichtgroen fijn gevederd bladloof, wat soms wel tot 2 meter hoog kan worden. Wie […] More

  • Mosselen op Pugliese wijze
    in ,

    Recept: mosselen op Pugliese wijze

    Bij deze mosselen zijn geen sausjes on the side nodig: ze worden bereid in en geserveerd met een heerlijke pittige tomatensaus. Het is een regionaal recept uit Puglia, in de hak van Italië. De tomaten, peterselie en chilipeper combineren perfect met de mosselen. Laat de mayonaisesausjes maar voor wat ze zijn, dat is nog een […] More

Load More
Congratulations. You've reached the end of the internet.