Meer blogs over Italië

  • Mijn recept voor een heerlijke 'supersugo', lekker met rigatoni
    in

    Recept: supersugo, tomatensaus de luxe

    ‘Nou, ik zal die zielenpoten maar weggooien,’ zei mijn vrouw, wijzend naar een schaal met uit de diepste krochten van koelkast en fruitschaal opgeduikelde tomaten. Het was een bont gezelschap: langwerpige kleine picadilly’s, de beste voor op de bruschetta; een overblijfsel van de langwerpige, wat peervormige San Marzano’s waarvan we de rest – in helften gesneden en besprenkeld […] More

  • De Italiaanse keuken van Amalfi
    in ,

    De Italiaanse keuken van Amalfi – Ursula Ferrigno

    Van Edicola Publishing ontvingen we het nieuwe receptenboek van Ursula Ferrigno, kokkin en auteur, bekend van bekend van Trattoria (2005), La Dolce Vita en Buonissimo (2006). Van Italiaanse kookboeken heb je er nooit genoeg, maar van de goddelijke Amalfikust moet je echt eens proeven. En dat kan goed met De Italiaanse keuken van Amalfi met […] More

  • makkelijke Italiaanse ovenschotel
    in , ,

    Recept: een makkelijke Italiaanse ovenschotel

    Ovenschotels eten we eigenlijk te weinig, omdat we er vaak niet de tijd voor nemen. Gedoe met die oven, denk je misschien al snel. Maar veel ovengerechten zijn toch heel makkelijk te maken. Alleen even op tijd de oven voorverwarmen en je eet ook zomaar doordeweeks een heerlijke Italiaanse ovenschotel. We durven wel te stellen […] More

  • Italiaanse flensjes
    in ,

    Recept: Italiaanse flensjes met spinazie en ricotta

    Hoewel we bij flensjes eerder denken aan de Nederlandse keuken, kent de Italiaanse keuken een eigen variant: crespelle. Crespelle worden gegeten als hartige hoofdmaaltijd in plaats van als zoete lekkernij. Het bekendste gerecht met deze Italiaanse flensjes is crespelle alla fiorentina. Ofwel flensjes gevuld met spinazie en ricotta. Traditioneel worden deze overgoten met een laag […] More

  • il bollito - traditioneel Italiaans kerstmenu
    in ,

    Il bollito: kookvlees als kerstmaal

    Feesten, officieel of privé, zijn in Italië altijd ook (om niet te zeggen vooral) een culinaire beleving. Dat geldt zeker voor Kerstmis, dat traditioneel in het gezin wordt gevierd met een Holle Bolle Gijs-achtige begeestering. Daarom blijven wij thuis en komen de kinderen over met hun partners om samen met ons te genieten van de […] More

Load More
Congratulations. You've reached the end of the internet.