Meer verhalen

  • Polenta maken: met z'n allen om de pan
    in , ,

    Column: polenta maken

    Vanavond eten we polenta met wild! Het is februari, hier en daar ligt nog wat sneeuw, en het kan ’s nachts nog aardig koud zijn. Eén keer per jaar komen we met zijn allen – zo’n 36 mensen – samen om polenta te eten. Deze traditie is ooit in gang gezet door onze vorige pastoor. Polenta maken […] Meer

  • Asti Secco
    in , , ,

    Asti: wijn, cultuur en bagna caoda

    Onlangs is in Palazzo Gastaldi in Asti aan een publiek van internationale journalisten de Asti Secco gepresenteerd. Het is de derde wijn die de naam van deze Piemontese stad mag dragen, en zeker niet de minste. Vrijwel iedereen kent de Asti Spumante, een van meest gedronken licht zoete sprankelwijnen ter wereld. Ook de dessertwijn Moscato […] Meer

  • Opnieuw komt in Italië een viaduct naar beneden
    in ,

    Opnieuw komt in Italië een viaduct naar beneden

    Slecht onderhoud, corruptie of gewoon beroerd gebouwd? Onmiddellijk na het instorten van een viaduct bij Fossano in de noordelijke provincie Cuneo is een groot justitieel onderzoek begonnen. Maar de enorme brokken beton bij de uitvalsweg staan niet op zich. Afgelopen drie jaar kwamen in Italië al zeven betonconstructies langs allerlei wegen ‘spontaan’ naar beneden. Bij […] Meer

  • moestuinveteraan
    in , ,

    Column: moestuinveteraan

    Vlak voordat het doek van de laatste warme herfstweek in Piemonte viel, ontmoette Rik Rensen meneer Bogliolo; zijn vingers kromgetrokken van de reumatiek stond hij met zijn 82 jaar te schoffelen alsof zijn leven ervan afhing. Zijn verhaal – een dag uit het leven van deze moestuinveteraan – is te lezen in het nieuwe Italië Magazine dat vanaf […] Meer

Laad meer
Congratulations. You've reached the end of the internet.