Veel (vaak jonge) Nederlanders doen vrijwilligerswerk in Italië. Dit loopt uiteen van het verzorgen van dieren tot het gezelschap houden van ouderen. Wil je meer weten over wat je als vrijwilliger kunt doen in Italië? We verwijzen je graag door naar een van de organisaties op deze pagina.

Vrijwilligerswerk in Italië vindt vaak op een boerderij plaats

Waarom zou je vrijwilligerswerk in Italië gaan doen? In de eerste plaats omdat je het leuk vindt. Omdat je nieuwe mensen wilt ontmoeten, de taal wilt leren, van wat avontuur houdt. Met vrijwilligerswerk in Italië doe je ook belangrijke werkervaring op, die je later van pas zal komen. Mensen hebben heel verschillende redenen om vrijwilligerswerk in Italië te doen, maar zeker is dat je gelijkgestemden zult ontmoeten.

Vrijwilligerswerk in Italië: voor elke tijdsduur een mogelijkheid

Vrijwilligerswerk doe je soms voor een paar weken, soms voor enkele maanden of langer. Maar er zijn ook organisaties die je met vrijwilligerswerk voor een weekend of slechts een paar dagen kunnen helpen. Voor elke wat wils dus, als je op zoek bent naar vrijwilligerswerk in Italië.


Het verhaal van een (Italiaanse) vrijwilliger

Caritas Italiana

Via Aurelia, 796
00165 Roma
Tel. 06-66177001
Website: www.caritasitaliana.it

Caritas Ambrosiana

Via San Bernardino, 4
20122 Milano
Tel. 02-760371
Deze organisatie werkt met jonge vrijwilligers. Op de site zie je de vrijwilligersactiviteiten die zij organiseert en de mogelijkheden die zij biedt.
Website: www.caritasambrosiana.it

Centro Servizo per il Volontariato

Vrijwilligerscentrum voor de provincie Milaan. Je vindt hier handige links naar organisaties die zich bezighouden met vrijwilligersactiviteiten.
Website: www.ciessevi.org

Villa Lavanda

Jenny van Villa Lavanda ontvangt al jaren ervaren, zelfstandig werkende klussers die kunnen metselen, timmeren, verven etc. als volledig vrijwilliger. Maar ook mensen die van een actieve vakantie houden, variërend van studenten tot gepensioneerden. Zij helpen in de tuin en met terreinwerk,  de olijvenoogst, de lavendeloogst, huishoudelijke klussen en kleine klussen van allerlei aard. In deze formule werkt men wat korter en betaalt men 15 euro per dag voor volpension. In het hoogseizoen is dit 20 euro.
Website: www.villalavanda.eu