Meer verhalen

  • in ,

    Fotoboek: Italië in lockdown

    Fotograaf Herman Diks en zijn vrouw Jacqueline hebben een camping in Frankrijk, waar ze al 30 jaar wonen. Als het kampeerseizoen ten einde loopt, gaan ze vaak voor een maand of langer naar Italië, hun andere grote liefde. Vanaf september 2020 maakten ze een mooie en tegelijkertijd beangstigende reis door een leeg Italië. Een Italië […] Meer

  • in ,

    Mooi mediterraan van Jansen & Jansen

    Een cardioloog die met haar zus een kookboek schrijft over gezond eten. Daar was ik wel nieuwsgierig naar. Bij Uitgeverij Fontaine verscheen dit najaar het kookboek Mooi mediterraan. Gezonde vetten en suikers en natuurlijke producten: daarmee wordt ook het Italiaanse menu geassocieerd. Aftreksel van de Italiaanse keuken Bij mij thuis in ieder geval niet. Wij […] Meer

  • in ,

    Succes voor Big Mamma’s Cucina Popolare

    En weer is er een nieuw Italiaans kookboek uit! Gemaakt door de werknemers van de Italiaanse franchiseketen Big Mamma in Frankrijk waarvan de gemiddelde leeftijd 24 jaar is. Oorspronkelijk uitgegeven door Phaidon is het boek nu in vertaling uitgekomen bij Good Cook. Een mooi kookboek met leuke Italiaanse recepten. Waar ik echter vooral aan denk […] Meer

  • in ,

    American Sfoglino van Evan Funke

    Evan Funke is iemand die niet wist wat hij met zijn leven moest, maar hij wist één ding. Hij wilde pasta leren maken. Hij schreef zich in bij Alessandra Spisni van La Vecchia Scuola Bolognese en zo begon zijn avontuur dat zou leiden tot het boek American Sfoglino. The American Dream Met dit boek doet […] Meer

  • Anna Del Conte On Pasta
    in , ,

    Anna Del Conte on Pasta

    De eerste druk van het kookboek Anna Del Conte on Pasta uit 1976 veranderde volgens Nigella Lawson de manier waarop Engelsen dachten over Italiaans koken. De nieuwste druk (inmiddels weer enkele jaren oud) is prachtig en doet eer aan de oude stijl met een mooie retrolook. Een cover van stof, veel zwart-witfoto’s van destijds in […] Meer

Laad meer
Congratulations. You've reached the end of the internet.