Meer verhalen

  • La carbonara non esiste
    in ,

    11 tips voor een écht Italiaanse pasta carbonara

    La carbonara non esiste. Dé carbonara bestaat niet. Een boek met zo’n titel kun je als amateur-gastronoom niet laten liggen, zeker niet als het gaat over het meest populaire gerecht in de Romeinse trattorie.  Toen het vorige maand uitkwam, heb ik het ook meteen gekocht en ik heb er heel wat van opgestoken. Maar het enig ware […] Meer

  • in ,

    Wegens vakantie gesloten – Jarl van der Ploeg

    Over Italië raken we hier in het noorden nooit uitgepraat. Niet online in blogartikelen, niet in columns in de krant en niet in de vorm van boeken over Italië. Nu is het de beurt aan Jarl van der Ploeg, correspondent voor de Volkskrant in Italië. Zijn boek heet Wegens vakantie gesloten met de ondertitel Italië in augustus. Italië […] Meer

  • Mijn Puglia van Saskia Balmaekers
    in ,

    Mijn Puglia – Saskia Balmaekers

    Saskia Balmaekers van reisblog Ciao tutti zit bepaald niet stil. Na Ciao tutti, Ciao tutti Rome, Mijn Rome en Mijn Italië is er nu Mijn Puglia. Saskia’s eerste boek over een Italiaans gewest, dus. In haar nieuwste boek bespreekt ze de hak van de laars: Apulië. Naast alle boeken schrijft Saskia ook nog dagelijks blogartikelen […] Meer

  • Het Toscaanse kookboek van Giancarlo en Katie Caldesie
    in ,

    Italiaans kookboek: Toscane van Giancarlo en Katie Caldesi

    De afgelopen twee jaar zagen we verschillende lokale Italiaanse kookboeken verschijnen. Mangiamo van Antoinette Coops over de Veneto, Proef Puglia van Luca Lorusso en Vivienne Polak, Verrukkelijk Rome van Eleonora Galasso, Liguria van Marlies de Waal of De Zilveren Lepel Napels. Leuke boeken, want de gerechten verschillen flink per regio. Doordat Italië zo’n groot land is […] Meer

Laad meer
Congratulations. You've reached the end of the internet.