Dit is Italië wordt verzorgd door de vaste redactie van Dit is Italië, aangevuld met incidentele bijdragen, commerciële bijdragen en bijdragen van gastbloggers. Om een breder en groter publiek te trekken zijn we op zoek naar nieuwe gastbloggers die op regelmatige basis een artikel kunnen schrijven.

gastbloggers gezocht
photo credit

Een gastblog is een door jou geschreven artikel (met niet eerder gepubliceerde tekst) met een neutrale grondslag. Het artikel heeft geen commerciële doelstelling (wil je adverteren, bekijk dan de pagina ‘Adverteren op Dit is Italië‘) en is leuk of informatief voor de bezoekers van Dit is Italië.

Het gaat hierbij dan bijvoorbeeld om artikelen over een bepaalde streek, over een smakelijke recept, over een film of een boek of een onderzoek dat een link heeft met Italië. Je mag ieder artikel in dezelfde categorie schrijven (bijvoorbeeld over Italiaanse recepten) maar dat hoeft niet. Natuurlijk mag je altijd ideeën voor artikelen aandragen.

Wat vragen wij van gastbloggers?

Wij vragen een eenmalige of regelmatige bijdrage aan de website. Bijvoorbeeld wekelijks, tweewekelijks of maandelijks. Het is prettig als we hierover vooraf goede afspraken kunnen maken. We vragen ook een scherpe pen en goede kennis van Italië.

Deze kennis heb je opgedaan doordat je vaak in Italië bent geweest, in Italië woont of door jouw beroep of interesses. Het is handig als je met WordPress overweg kunt. Dan kun je je artikelen namelijk direct aan de achterkant van de website invoeren. Lukt dit je niet, dan kun je ze natuurlijk ook gewoon ouderwets mailen.

Kun je ook zelf beeldmateriaal verzorgen of weet je hoe je aan rechtenvrije beelden ter illustratie bij je artikel kunt komen? Des te beter! Let op: een gastartikel is minimaal 800 woorden lang en in een goede stijl en grammatica geschreven. Kun je iets anders dan schrijven, bijvoorbeeld fotograferen of filmen met Italië als onderwerp, dan komen we ook graag met je in contact.

Wil je vaker voor Dit is Italië schrijven, dan kun je aangeven of je interesse hebt in het ontvangen van boeken, films of andere producten die zijn gerelateerd aan Italië en die we op de website willen bespreken. Natuurlijk mag je in je eigen toon en stijl schrijven, maar de artikelen moeten goed binnen de rode draad van de website passen.

We schrijven op Dit is Italië over Italiaanse onderwerpen vanuit Nederlands/Vlaams perspectief. Met liefde voor het land, maar zonder zijn tekortkomingen te negeren. Humor en relativering vinden we erg belangrijk. Lees eens een paar artikelen op de website, dan begrijp je wel wat we bedoelen.

Geïnteresseerden vragen we vooraf om een proefartikel in te sturen.

Wat bieden we gastbloggers?

Wij bieden jou een platform waarop je kunt schrijven voor een groot publiek dat is geïnteresseerd in Italië en alles wat daarmee te maken heeft. De website zit op dit moment in een groeifase en die groei houden we graag met de hulp van jou vast.

De hoofdredactie van de website is in handen van Edward Hendriks, een ervaren copywriter en (tekst)schrijver, die jou kan helpen je schrijfwerk nog beter te maken. Alle blogs van jouw hand worden voorafgaand aan plaatsing geredigeerd en je kunt op feedback rekenen zodat je jouw artikelen verder kunt verbeteren.

Daarnaast kunnen we je voorzien van statistieken over jouw artikelen, zodat je kunt zien welke artikelen goed scoren en welke minder. Verder kun je rekenen op een beloning in natura doordat we je boeken, filmkaartjes of entreebewijzen voor Italiaanse evenementen toesturen. Hiervan verwachten we dan natuurlijk een bespreking of een verslag.

Onder elk gastartikel dat we van jou ontvangen komt een korte bio te staan waarin je een waardevolle link naar jouw eigen website of blog op kunt nemen.

In overleg kunnen we altijd een budget beschikbaar stellen om een bepaalde productie te kunnen maken.

Geïnteresseerd om te gaan gastbloggen voor Dit is Italië? We horen graag van je.