in , , ,

5 prachtige plekken in de buurt van Perugia

5 prachtige plekken in de buurt van Perugia
Isola Maggiore in het Trasimeense Meer (beeld: YouTube)

De Etruskische hoofdstad van het ‘groene hart van Italië’ krijgt genoeg belangstelling van toeristen. Maar het noorden van de regio Umbrië heeft in de omgeving nog veel meer moois te bieden.

Toeristen weten Perugia wel te vinden. De stad is ouder dan Rome en staat garant voor een relaxte lifestyle en minder drukte dan de hoofdstad van Italië. Perugia had niet te lijden van de aardbevingen die vorig jaar in het zuiden van de regio plaatsvonden.

Perugia staat bekend om zijn overblijfselen uit de Etruskische tijd, om het fort dat de toegang tot de oude stad vormt en om de beroemde ‘Baci’, de chocolaatjes van Perugina.

Buiten de muren van Perugia vind je echter nog veel meer highlights, waarvan we er vijf in dit artikel uit de doeken doen.

1. Castiglione del Lago

Castiglione del Lago is een dorp aan de westelijke oever van het Trasimeense Meer, het derde grootste meer van Italië. Op de plek waar Hannibal tweeduizend jaar geleden de Romeinen met zijn olifanten versloeg, gaat het er vandaag de dag heel wat gemoedelijker aan toe. Vanaf deze prachtige plek kun je de boot nemen naar het Isola Maggiore.

Castiglione del Lago bij het Trasimeense Meer
Castiglione del Lago bij het Trasimeense Meer (foto: Wikimedia)

Mooie dronebeelden van het Trasimeense Meer:

2. Assisi

De thuisstad van de heilige Sint Franciscus is een van de meestbezochte pelgrimsplekken voor katholieken van over de hele wereld. Een grote aardbeving in 1997 beschadigde de basiliek, maar de restauratie is gelukkig goed uitgevoerd.

Vanaf Assisi heb je een prachtige uitkijk over de groene heuvels van de regio. Ook kun je in Assisi veel ambachtslieden aanschouwen die met hun terracotta-projecten bezig zijn.

Assisi - de mooiste plekken in Umbrië
Assisi (foto: Edward Hendriks)

3. Montone

Dit ommuurde middeleeuwse stadje is de rit vanaf Perugia zeker waard. Een klassiek voorbeeld van een Umbrisch heuvelstadje. Kijk uit over de groene valleien, over de olijfgaarden en het Umbrisch platteland.

In juli vindt hier het Umbria Film Festival plaats.

Montone in Umbrië
Montone in Umbrië (foto: Wikimedia)

4. Gubbio

Het tegen een heuvel liggende Gubbio was in de middeleeuwen een belangrijk handelscentrum. Nu is het een geweldig sfeervolle plek met de mooiste straatjes en steegjes.

In de kerstperiode tref je hier de grootste kerstboom ter wereld aan (hoewel IJsselstein daar anders over denkt), die met lichtjes tegen de Monte Ingino is aangebouwd.

Kerst in Umbrië: grootste kerstboom ter wereld
Kerst in Umbrië: grootste kerstboom ter wereld (beeld: YouTube)

5. Città di Castello

Verborgen in het hooggelegen dal van de rivier de Tiber ligt Città di Castello. Het dorp is de geboorteplaats van de invloedrijke Italiaanse beeldhouwer Burri en biedt veel culturele en culinaire festivals.

Neem het boemeltje vanaf Perugia Sant’ Anna of Perugia Ponte San Giovanni door het niet erg platte platteland van Umbrië naar het dorp en je komt onderweg nog veel meer moois tegen.

Città di Castello
Città di Castello (foto: Wikimedia)

Zelf Perugia en zijn omgeving ontdekken?

En, krijg je al zin om de Umbrische hoofdstad Perugia en de omgeving zelf te gaan verkennen? Een verblijf in of in de buurt van Perugia kunnen we je zeker aanraden als je houdt van middeleeuwse stadjes, gezelligheid, historie en veel cultuur.

Hier vind je de beste en voordeligste accommodaties Perugia en omgeving.

Laat het hieronder in een reactie weten als je Perugia zelf hebt bezocht en je meer mooie plekken wilt delen.

Bekijk ook: de mooiste plekken in Italië.

Bron: thelocal.it

Written by Dit Is Italië

Benvenuto su Dit is Italië. Dit is Italië is een digitaal Italië-magazine dat zich richt op liefhebbers van het land. Niet alleen als vakantiebestemming, maar ook als het land van ‘ik vertrek’, la dolce vita, lekker eten en modieuze noviteiten. Op ditisitalie.nl vind je Italië-nieuws, leuke verhalen, wetenswaardigheden, tips, recepten, reistips, must-sees en van alles meer over Italië. Ook jouw Italië-tips zijn welkom!

Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De idylle van olijven plukken

Column: de idylle van olijven plukken

spinaziesalade

Italiaans herfstrecept: spinaziesalade met artisjokken en parmezaanse kaas