in ,

De 6 mooiste plekken in de Italiaanse Alpen

De Alpen zijn wereldberoemd. Je vindt deze bergketen terug in maar liefst acht landen. Het grootste gedeelte ligt in Oostenrijk, maar meteen daarna komt Italië. Natuurlijk zijn wij hier op DitIsItalie.nl vooral geïnteresseerd in de mooiste plekjes van de Italiaanse Alpen. En die zijn er genoeg! Ter inspiratie geven we je hier de zes mooiste plekken in de Alpen van Italië. In willekeurige volgorde.

1. Lago Maggiore

Het tweede grootste meer van Italië strekt zich uit van de zuidelijke Alpen in Lombardije tot de noordelijke buur Zwitserland. In de zomer vindt het Spirit of Woodstock Festival plaats op de oevers. Maar het hele jaar door biedt dit geweldige meer de beste outdooractiviteiten en de mooiste vergezichten van heel Noord-Italië. Rondom het meer is het landschap prachtig, terwijl je profiteert van het milde mediterrane klimaat.

Isolabella in het Lago Maggiore
Isola Bella in het Lago Maggiore (foto: Pixabay)

Om de Borromeïsche Eilanden kun je eigenlijk niet heen tijdens een vakantie aan het Lago Maggiore. Een bezoek aan het eiland Isola Madre kunnen we je van harte aanbevelen. In het hoogseizoen kan het wel druk zijn op het eiland. Dat heeft vooral te maken met de prachtige tuinen en het poppenmuseum. In de tuinen leven diverse exotische dieren en vogels in het wild. Ook Isola Bella – de naam zegt het al – is erg mooi. Je kunt er met de boot vanuit Stresa en Baveno heen.

Klik hieronder op ‘volgende’ om de rest van de lijst met de mooiste plekken in de Italiaanse Alpen te bekijken.

De 6 mooiste plekken in de Italiaanse Alpen
Beoordeel dit artikel

Geschreven door Dit Is Italië

Dit Is Italië

Benvenuto su DitIsItalie.nl. DitIsItalie.nl is een digitaal Italië-magazine dat zich richt op liefhebbers van het land. Niet alleen als vakantiebestemming, maar ook als het land van ‘ik vertrek’, la dolce vita, lekker eten en modieuze noviteiten. Op ditisitalie.nl vind je Italië-nieuws, leuke verhalen, wetenswaardigheden, tips, recepten, campings, vakantiehuisjes, reizen en van alles meer over Italië. Ook jouw Italië-tips zijn welkom!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…