in ,

De beste waarschuwingen op Reddit voor Italiaanse toeristenvallen deze zomer

Zo herken je de Italiaanse toeristenval tijdens de zomer
Zo herken je de Italiaanse toeristenval tijdens de zomer (beeld: Midjourney)

Toeristen die Italië bezoeken, worden gewaarschuwd voor alle mogelijke valkuilen bij het kiezen van een restaurant. Tijdens de zomervakantie wordt aangeraden om restaurants in ‘extreem populaire, toeristische gebieden’ van Italiaanse steden te vermijden.

De ervaren Italiëganger weet dit allang, maar een korte opfriscursus kan geen kwaad.

Een gebruiker op Reddit geeft tips: ‘Als een restaurant zich in een extreem populair/toeristisch gebied bevindt, zoals direct aan het hoofdplein of naast een toeristische attractie, is het vaak, maar niet altijd, een toeristenval.’ Hij vervolgt: ‘Uit eigen ervaring blijkt dat het aantal en de variëteit aan gerechten op de menukaart omgekeerd evenredig zijn aan de kwaliteit.’

‘Als een restaurant een menu heeft van meerdere pagina’s, vooral als het verschillende, niet-verwante keukens combineert, is dit een sterk waarschuwingssignaal.’ De toerist voegt toe: ‘Als het restaurant een medewerker buiten heeft staan die klanten probeert binnen te halen, is het bijna zeker een tourist trap.’

Vermijd té drukke, toeristische plaatsen als je niet in de val wilt lopen

‘Menu’s met foto’s van het eten zijn ook een waarschuwingssignaal. Hoewel het niet altijd een teken van lage kwaliteit is, is het toch een veelvoorkomend kenmerk van toeristische restaurants in Italië.’ En: ‘Lokale bewoners hebben over het algemeen geen foto van het eten nodig om te weten wat het is en of ze het willen. Dit is meestal iets wat toeristische restaurants doen.’

Een andere gebruiker zei: ‘Openingstijden zijn ook een indicatie. Echte Italiaanse restaurants die zich richten op lokale bewoners openen voor het diner niet eerder dan 19:00 uur, terwijl toeristische restaurants de hele dag open zijn. Hoewel er uitzonderingen zijn, is dit een goede vuistregel om authentieke restaurants van toeristenvallen te onderscheiden.’

‘Zoek naar plaatsen die alleen voor het diner open zijn – en wees ervan bewust dat je misschien een reservering nodig hebt voor de populaire restaurants en dat je die reservering in het Italiaans moet maken,’ schreef een ander.

Helaas staat het in het echt op de gevel geschreven dat het om een toeristenval gaat

Nog weer iemand voegde toe: ‘Er is waarschijnlijk geen enkel kenmerk op zich dat zegt “dit restaurant is een toeristenval”, maar er zijn veel waarschuwingssignalen waar je op kunt letten. Hoe meer van deze signalen je ziet, hoe zekerder je kunt zijn dat je genept wordt.’

Bron: Birmingham Mail

Written by Dit Is Italië

Benvenuto su Dit is Italië! Dit is Italië is een webmagazine dat zich richt op liefhebbers van het land. Dat zijn we zelf ook. We komen al bijna 25 jaar meerdere keren per jaar in Italië om te genieten van la dolce vita, lekker eten, de Italiaanse taal en 'made in Italy'. Op ditisitalie.nl vind je Italië-nieuws, leuke verhalen, wetenswaardigheden, tips, recepten, reistips, must-sees en van alles meer over Italië. Ook jouw Italië-tips zijn welkom!

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Peperonata is een traditioneel Italiaans bijgerecht gemaakt van paprika's, tomaten en ui

Recept: peperonata (Italiaanse paprikastoof)

De Aziatische tijgermug rukt op

Column: help, een tijgermug!