in ,

Italiaans meest sexy taal, Nederlands het minst

Het Italiaans is de meest sexy taal, zo blijkt uit onderzoek (foto: Unsplash)

E-learningplatform Preply heeft een wereldwijd online onderzoek uitgevoerd waaruit blijkt dat deelnemers het Italiaans als de meest sexy taal ter wereld beschouwen. Het Nederlands wist de harten niet sneller te doen kloppen.

Deelnemers aan het onderzoek – zowel mannen als vrouwen – moesten luisteren naar flirterige tekstjes, terwijl hun hartslag werd gemonitord. De hartslag begon steeds bij 60 slagen per minuut. Hoe hoger de hartslag tijden het onderzoek werd, hoe verleidelijker de taal, zo was de gedachte van de onderzoekers.

Het onderzoek wees uit dat de hartslag van luisteraars naar de Italiaanse woordjes de hoogste hartslag hadden, op de voet gevolgd door de luisteraars van het Portugees. De Nederlandse taal en ook de Duitse taal wisten weinigen te beroeren.

De flirterigste talen

Bij het Italiaans steeg de hartslag van de deelnemers gemiddeld met 23 procent. Het Portugees volgde met 20 procent. Het Frans wist 18 procent te bekoren. Daarna kwam het Russisch en het Grieks.

Helemaal onderaan het lijstje met talen bungelt het Nederlands. De hartslag van de proefpersonen steeg gemiddeld niet meer dan 12% bij gefluisterde flirterige woordjes in het Nederlands.

Volgens taalkundige Aleksandra Stevanovic wordt het Italiaans als aantrekkelijker beoordeeld omdat het Italiaans klinker en medeklinkers regelmatig afwisselt, zodat een muzikale klank ontstaat. Dat gebeurt in veel mindere mate in Slavische en Germaanse talen.

Culturele stereotypen

Volgens Jo Silverwood, die als hoofd vertaling bij markeringbureau META werkt, heeft het ook te maken met culturele stereotypen die een taal aantrekkelijk maken. ‘Een van de zwoelste talen is het Frans, maar ligt dat aan de sexy taal of aan sociale en culturele redenen? We hebben een romantisch beeld van de Fransen met hun haute couture, de lekkere wijn en de romantische Parijse bezienswaardigheden.’

Voor Italië kunnen we veronderstellen dat hetzelfde opgaat. Als we Italiaans horen, wanen we ons tenslotte toch al bijna in het land van de zon, het lekkere eten en de bijzondere kunstschatten.

Tips om je stem verleidelijker te maken

Beide vrouwen hebben nog wel een paar tips om je stem verleidelijker te maken, ongeacht je moedertaal.

1. Praat met een lagere stem

Een lagere stem wordt geassocieerd met meer autoriteit en zelfvertrouwen en iedereen weet dat deze eigenschappen als sexy worden ervaren.

2. Praat langzamer

Als je langzamer praat struikel je niet over je eigen woorden en kom je zelfverzekerder over.

3. Voeg een laagje zwoelheid toe

Spreek de klinkers met meer lucht uit, praat laag en zwoel. Dat vinden zowel mannen als vrouwen extra aantrekkelijk.

🇮🇹 Tip: wil je zelf Italiaans leren op je eigen tempo, wanneer het jou uitkomt? Meld je nu aan voor de online cursus Dit is Italiaans voor beginners, die je begeleidt naar een A1-niveau.

De cursus is speciaal samengesteld voor Dit is Italië, door een ervaren docente Italiaans. Boordevol uitdagende en afwisselende lessen, video’s, audiobestanden, oefeningen en een A1-toets om je die prachtige Italiaanse taal eigen te maken.

Bron: Daily Mail

Written by Dit Is Italië

Benvenuto su Dit is Italië! Dit is Italië is een webmagazine dat zich richt op liefhebbers van het land. Dat zijn we zelf ook. We komen al bijna 25 jaar meerdere keren per jaar in Italië om te genieten van la dolce vita, lekker eten, de Italiaanse taal en 'made in Italy'. Op ditisitalie.nl vind je Italië-nieuws, leuke verhalen, wetenswaardigheden, tips, recepten, reistips, must-sees en van alles meer over Italië. Ook jouw Italië-tips zijn welkom!

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik leer Italiaans, maar durf het niet te spreken

Een diepe duik in de olijfolie