Buiten waait het en is het guur en nat. Tijd voor chocolademelk, zul je denken. Maar de echte koffieliefhebbers houden misschien meer van een Italiaanse choco caffè latte. Dit heerlijke herfstdrankje met een Italiaans tintje maak je in een handomdraai.
Benodigdheden voor je choco caffè latte
- je favoriete chocolade (tip: Tony’s Chocolonely)
- melk
- espresso
- ter garnering eventueel: slagroom en hagelslag
Hoe maak je de choco caffè latte?
- Smelt de chocolade in een pannetje op het vuur. De chocolade moet wel dik blijven.
- Doe de chocolade in een glas (voor het mooie kleureffect).
- Klop melk op een in pannetje of gebruik je melkopschuimer.
- Voeg de geschuimde melk toe aan de chocolade in het glas. Wacht even zodat de eiwitten en het vet zich van elkaar kunnen scheiden.
- Maak een espresso (met je espressoapparaat of je mokkapotje) en schenk deze op de melk.
- Zie daar: een overheerlijke choco caffè latte met 4 mooie kleurlagen.
- Maak het af met een toefje slagroom en eventueel wat cacao of pure hagelslag.
Zeg daar maat eens nee tegen!
Comments