in

Welke stekker gebruik je in Italië?

stekker Italië
Welke stekker gebruik je in Italië (foto: Edward Hendriks)

Op reis nemen we steeds meer elektrische apparaten mee. Smartphones, fototoestellen, koffieapparaten, scheertoestellen en zelfs hele laptops gaan mee en moeten ook opgeladen worden. En dan blijkt dat Italië afwijkende stopcontacten heeft… Welke stekker past in Italië en welke niet?

Heb je een reisstekker nodig in Italië?

Eerst het goede nieuws: de spanning op het stroomnet in Italië is 230 Volt, net als bij ons. Je hebt dus geen spanningsomvormer nodig.

Hoewel je vrijwel in heel Europa overal met je stekkers uit de Lage Landen terechtkunt, kunnen de stopcontacten in Italië wél afwijken. Al komen stopcontacten van het F-type (vergelijkbaar met het E-type in België) ook regelmatig voor.

Zit je in een nieuw appartement of vakantiehuisje, dan vind je in Italië vaak deze universele stopcontacten, die voor alle Europese stekkers geschikt zijn (foto: Edward Hendriks)

Past de Nederlandse stekker in een Italiaans stopcontact?

Stekker van het L-type die in Italië wordt gebruikt

In wat oudere Italiaanse (vakantie)huizen en appartementen zie je vaak de driepolige contactdozen van het L-type. Soms passen onze stekkers daar goed in (vooral de platte eurostekkers), soms moet je echt wurmen, zitten ze juist te los of past het gewoon niet.

In het algemeen passen de platte stekkers dus wel, maar de ronde, geaarde stekkers zoals op de foto’s hieronder niet.

Geen nood: de Italiaanse verloopstekkers kun je in iedere supermarkt krijgen, maar als het belangrijk voor je is om zeker te weten dat je bij aankomst je smartphone of laptop op kunt laden, dan kun je het beste een verloopstekker in je bagage steken.

Universele wereldstekker, ook te gebruiken in het Italiaanse stopcontact

Zo’n verloopstekker of reisstekker kun je alleen in Italië gebruiken. Geen probleem misschien als je alleen naar Italië op vakantie gaat.

Maar als je er speciaal eentje moet kopen, kun je misschien beter kiezen voor een universele wereldstekker, waar je in meer dan 170 landen mee terecht kunt.

Universele wereldstekker (bron: bol.com)

Deze Travel Hawk-wereldstekker die op bol.com wordt verkocht kun je gebruiken in Italië en in vrijwel alle andere landen. Je kunt er ook via USB mee opladen en wel 3 apparaten tegelijkertijd, zodat je niet snel zonder stroom komt te zitten.

Written by Dit Is Italië

Benvenuto su Dit is Italië. Dit is Italië is een digitaal Italië-magazine dat zich richt op liefhebbers van het land. Niet alleen als vakantiebestemming, maar ook als het land van ‘ik vertrek’, la dolce vita, lekker eten en modieuze noviteiten. Op ditisitalie.nl vind je Italië-nieuws, leuke verhalen, wetenswaardigheden, tips, recepten, reistips, must-sees en van alles meer over Italië. Ook jouw Italië-tips zijn welkom!

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

het duurste strand van Italië in Alassio

Italiaanse stranden worden duurder

mediterrane speltsalade

Recept: mediterrane speltsalade