in ,

Truffelboter: heerlijk in de pasta

truffelboter

Een goede basis voor een truffelgerecht is een truffelboter van verse truffel. Een luxe voor hen die in landelijk Italië wonen en een truffelhond of een truffelvarken hebben. Alle anderen zijn aangewezen op de specialiteitenwinkel (of op een aardige buurman, natuurlijk).

Hoe dan ook: met truffelboter maak je een heerlijk pastagerecht. En duur hoeft het niet te zijn.

Zo maak je truffelboter

Wrijf de truffels fijn door een zeef en vermeng ze met de eierboter. vorm tot een rol en wikkel in alu-folie. laat opstijven in de koelkast.

Zorg dat de boter zacht is, maar niet vloeibaar. Rasp en meng het en zet er eens potje conserventruffelboter naast en je zult merken dat die twee eigenlijk weinig met elkaar te maken hebben.

De truffelboter voeg je het best toe op het laatst, anders ruikt wel de hele keuken naar truffel, maar er blijft op het bord weinig van over.

Truffelboter: 5 tot 10 gram per 100 gram pasta

Zo kun je de truffelboter goed op het laatst toevoegen aan een pasta of risotto. Houd dan wel rekening dat je de hoeveelheid boter en of olie in de bereiding van het gerecht wat hebt beperkt vanwege deze toevoeging.

Voor een gerecht is een toevoeging van ongeveer 5 tot 10 gram zomertruffel per 100 gram pasta of als boter over of door het vlees, voldoende. Meer kan natuurlijk ook, maar dan gaat het wél in de papieren lopen.

Niet goedkoop, maar ook niet veel nodig

Afgelopen zomer kostte truffel in Italië € 100 per kilo. In een gerecht als dit heb je slechts voor zo’n 1 tot 2 euro truffel per persoon nodig.

Buon appetito!

Written by Dit Is Italië

Benvenuto su Dit is Italië! Dit is Italië is een webmagazine dat zich richt op liefhebbers van het land. Dat zijn we zelf ook. We komen al bijna 25 jaar meerdere keren per jaar in Italië om te genieten van la dolce vita, lekker eten, de Italiaanse taal en 'made in Italy'. Op ditisitalie.nl vind je Italië-nieuws, leuke verhalen, wetenswaardigheden, tips, recepten, reistips, must-sees en van alles meer over Italië. Ook jouw Italië-tips zijn welkom!

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Italiaanse cultuur: volwassen worden

Column: volwassen worden op z’n Nederlands en Italiaans

choco caffe latte

Italiaanse choco caffè latte