in , , , , ,

Videocolumn: Gianni Campagna – mode vergaat, stijl blijft

Gianni Campagna Maarten Veeger Andrea Campagna Milaan Milano

Gianni Campagna. Nooit van gehoord? Kan kloppen, als je niet in de markt bent voor de duurste kostuums ter wereld. De instapmodelletjes beginnen vanaf een slordige 7.000 euro. Inderdaad, vergeet Zegna of Canali, om over massamerken als Dolce & Gabbana en Armani niet eens te spreken. Dat is voor het plebs. Is alleen het allerbeste goed genoeg, dan ben je voor een maatpak van deze exclusieve Milanese kleermaker de prijs van een nieuwe auto uit de middenklasse kwijt. Maar dan héb je wel wat. Italië-correspondent Maarten Veeger ging naar Milaan voor de ‘Campagna’-belevenis.

Tot zijn klanten rekent Campagna Pierce Brosnan, Jack Nicholson, Silvio Berlusconi, Luca di Montezemolo (president-directeur van Fiat en Ferrari), Bill Clinton, voetbal-Italiaan Wesley Sneijder en in het verleden behoorde ook Prins Bernhard tot de welgestelde klantenkring van de pakkenmaker uit Milaan. Alles wordt volgens eigen methodiek naar het lichaam van de klant opgemeten en met zorgvuldige hand door 120 kleermakers op maat gemaakt. Volgens Campagna gaat er meer dan 60 uur aan ouderwetse handenarbeid in een pak zitten, verspreid over zo’n 60 dagen. Geen wonder dat er jaarlijks maar zo’n 700 worden gemaakt.

De kwaliteit van de stof bepaalt voor het grootste deel de prijs die je moet betalen. Zo zul je voor de exclusieve vicuawol het diepst in de buidel moeten tasten, maar dat is voor de clièntele van Campagna natuurlijk geen enkel punt. Tegenwoordig zwaait de zoon van de zwaarlijvige eigenaar de scepter over het mode-imperium: Andrea Campagna.

Dit alles nog altijd onder het motto ‘mode vergaat, stijl blijft’. Je ziet het in Maarten Veegers nieuwste videocolumn.

Written by Maarten Veeger

Maarten Veeger kwam er na een korte carrière bij een internationale bank achter dat hij toch vooral journalist wilde zijn. En begon met schrijven op de redactie van het Financieele Dagblad in Amsterdam. Inmiddels is hij ruim tien jaar multimediaal correspondent in Italië. Hij werkt met name voor Het Financieele Dagblad, BNR Radio, RTL Boulevard en sportproducties voor de NOS. In Italië maakt hij video's voor onder meer La Stampa. Hij schreef vier boeken over zijn thuisland, is getrouwd en heeft twee dochters.

Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

choco caffe latte

Italiaanse choco caffè latte

Le Matricole

Column: 5 november, le Matricole