in ,

Italiaanse accessoires voor in de keuken

Italiaanse keuken-accessoires vrolijken je leven op (foto: Pixabay)

Vandaag een inspiratieblog voor als je je keuken een Italiaans tintje wilt geven. Dat is heel makkelijk te realiseren met deze slimme tips voor Italiaanse keuken-accessoires.

1. Mokkapotje

De Moka Express of het espressopotje is in elke Italië keuken standaard aanwezig en zou dus ook in jouw Nederlandse of Belgische keuken aanwezig moeten zijn. Ook al gebruik je ‘m nooit (wat af te raden is), dan nog staat het zo gezellig in de buurt van het fornuis. O ja, het mokkapotje is natuurlijk ook heel handig op de camping.

poster van een mokkapotje met daarboven Italiaanse koffie
‘Als we niet naar Italië kunnen, halen we Italië wel naar hier’ (beeld: Shutterstock)

2. Pizzasnijder

Een beetje ‘Italiaanse’ keuken heeft een pizzasnijder in de la liggen. Wel even oppassen, want dat blad is loeischerp. Nog beter is het om hem op te hangen, zodat iedereen ziet dat je regelmatig pizza eet.

Heerlijk, zo’n echt Italiaans keukentaferaal (foto: Pxhere)

3. Pastamachine

Ook een pastamachine doet het goed in de keuken. Natuurlijk is deze in eerste instantie bedoeld om pasta mee te maken, maar je hebt ze ook in leuke pastelkleurtjes die jouw keuken direct een Italiaans sfeertje geven.

Een mintgroene pastamachine: wij zijn fan (foto: bol.com)

💡Pro-tip: op bol.com vind je pastamachines in alle soorten en maten.

4. Italiëschort

Met je Italiaanse schort in de keuken (foto: bol.com)

Met een Italiaans schort om ben je een wandelend cliché, maar om het maar eens in goed Italiaans te zeggen: who cares? Je bent toch zeker de baas over je eigen keuken. Bovendien zijn er echt wel andere schorten dan die met die blote kont aan de achterkant en die met die Italiaanse pizzabakker met snor.

5. Koelkastmagneten

Heel makkelijk en leuk: verzamel tijdens je trips naar Italië koelkastmagneten die je in elk dorpje kunt kopen. Die grauwe dagen thuis vrolijken meteen op als je iedere dag even terugdenkt aan al die leuke plekken in Italië die je hebt bezocht.

Koelkastmagneet
Koelkastmagneet (beeld: Aliexpress)

6. Pizza- en pastaborden

Wat doe je vaak in de keuken? Precies, eten. En als Italië-liefhebbers smul je waarschijnlijk regelmatig van een smakelijke pizza en pasta. Een kleine investering in pizza- en pastaborden is daarom altijd aan te raden.

Pastaborden (foto: amazon.nl)

Als je het écht goed wilt doen, kies je voor Italiaans keramiek dat je zelf uit Italië haalt. Maar ook bij de webshops hier vind je pizza- en pastaborden die het meteen gezelliger aan tafel maken.

7. Posters aan de muur

Is jouw Lage Landen-keuken nog een beetje kaal? Kies dan voor wat van die prachtige Italië-posters waarmee je direct een Italiaanse sfeer in je cucina injecteert.

Zo’n poster wil je toch ook in de keuken? (bron: etsy.com)

8. Alles van Alessi

Alessi ken je natuurlijk als Italië-liefhebber. Ze hebben alles voor in de keuken. Van schaaltjes tot kurkentrekkers en van een messenset tot koffiezetters. Zoek gewoon iets met het kenmerkende Alessi-design uit en je zit altijd goed.

Alessi in de keuken (foto: Zin aan Tafel)

9. Koffiekopjes met je eigen opdruk

Ook leuk: (Italiaanse) koffie drinken uit koffiekopjes met je eigen opdruk. Laat je eigen koffiekopjes bedrukken en je geniet nóg meer van je dagelijkse ritueel.

Koffiedrinken wordt nog leuker (foto: etsy.com)

10. Een kalender met Italiaanse landschappen

Zeker, zo simpel kan het zijn. Gewoon een kalender met Italiaanse vergezichten ophangen aan een spijkertje en klaar ben je. Kun je meteen aftellen tot die dag dat je weer naar Italië kunt reizen…

Zo’n Italiëkalender maak je ook makkelijk zelf met bijvoorbeeld Canva en een kleurenprinter (beeld: SunnyCalenders)

Wat heb jij voor spullen in je keuken met een Italiaanse uitstraling?

Written by Dit Is Italië

Benvenuto su Dit is Italië. Dit is Italië is een digitaal Italië-magazine dat zich richt op liefhebbers van het land. Niet alleen als vakantiebestemming, maar ook als het land van ‘ik vertrek’, la dolce vita, lekker eten en modieuze noviteiten. Op ditisitalie.nl vind je Italië-nieuws, leuke verhalen, wetenswaardigheden, tips, recepten, reistips, must-sees en van alles meer over Italië. Ook jouw Italië-tips zijn welkom!

Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lago di Bracciano

Meer van Bracciano: campings, watersport en vlak bij Rome

Matera - James Bond Italië - in de avond

James Bond in Italië: de mooiste scènes aller tijden