in

Recept: Italiaanse choco caffè latte

Heb je ook zo'n zin in een overheerlijke Italiaanse choco caffè latte?
Heb je ook zo'n zin in een overheerlijke Italiaanse choco caffè latte? (beeld: Midjourney)

Buiten waait het en is het guur en nat. Tijd voor chocolademelk, zul je denken. Maar de echte koffieliefhebbers houden misschien meer van een Italiaanse choco caffè latte. Dit heerlijke herfstdrankje met een Italiaans tintje maak je in een handomdraai.

Benodigdheden voor je choco caffè latte

  • je favoriete chocolade (tip: Tony’s Chocolonely)
  • melk
  • espresso
  • ter garnering eventueel: slagroom en hagelslag

Hoe maak je de choco caffè latte?

  1. Smelt de chocolade in een pannetje op het vuur. De chocolade moet wel dik blijven.
  2. Doe de chocolade in een glas (voor het mooie kleureffect).
  3. Klop melk op een in pannetje of gebruik je melkopschuimer.
  4. Voeg de geschuimde melk toe aan de chocolade in het glas. Wacht even zodat de eiwitten en het vet zich van elkaar kunnen scheiden.
  5. Maak een espresso (met je espressoapparaat of je mokkapotje) en schenk deze op de melk.
  6. Zie daar: een overheerlijke choco caffè latte met 4 mooie kleurlagen.
  7. Maak het af met een toefje slagroom en eventueel wat cacao of pure hagelslag.

Zeg daar maat eens nee tegen!

Written by Dit Is Italië

Benvenuto su Dit is Italië! Dit is Italië is een webmagazine dat zich richt op liefhebbers van het land. Dat zijn we zelf ook. We komen al bijna 25 jaar meerdere keren per jaar in Italië om te genieten van la dolce vita, lekker eten, de Italiaanse taal en 'made in Italy'. Op ditisitalie.nl vind je Italië-nieuws, leuke verhalen, wetenswaardigheden, tips, recepten, reistips, must-sees en van alles meer over Italië. Ook jouw Italië-tips zijn welkom!

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dat is lekker: zelf truffelboter maken voor in de pasta

Recept: truffelboter, heerlijk in de pasta

Gianni Campagna Maarten Veeger Andrea Campagna Milaan Milano

Videocolumn: Gianni Campagna – mode vergaat, stijl blijft