in

Italianen boos op Amerikaanse wapenfabrikant

De Italiaanse regering is boos op de Italiaanse wapenfabrikant ArmaLite Inc. Deze besloot om zijn nieuwe AR-50A1 te promoten met een advertentie waarin de beroemde David van Michelangelo het automatische geweer draagt.

De Italiaanse minister van Cultuur noemde de reclame-uiting niet alleen smakeloos, maar ook tegen de wet. Italië zegt dat het alle auteursrechten op het beeld heeft. Iedereen die de David commercieel wil exploiteren, moet daarvoor een vergunning aanvragen. Het is duidelijk dat de wapenfabrikant dat heeft verzuimd.

De Italianen waren echter niet erg snel met hun reactie, want het Amerikaanse bedrijf gebruikt de uiting al sinds mei vorig jaar. Op de Facebook-pagina van het bedrijf dat in Amerika legaal verkrijgbare automatische wapens verkoopt, hebben veel Italianen inmiddels hun beklag gedaan: ‘Gebruik jullie eigen monumenten maar voor je advertenties.’ Het bedrijf heeft nog niet gereageerd. Wel probeert het fans van zijn producten te mobiliseren op te komen voor hun grondwettelijke rechten.

Bron: NOS op 3 en CNN.com

Dit Is Italië

Geschreven door Dit Is Italië

Benvenuto su DitIsItalie.nl. DitIsItalie.nl is een digitaal Italië-magazine dat zich richt op liefhebbers van het land. Niet alleen als vakantiebestemming, maar ook als het land van ‘ik vertrek’, la dolce vita, lekker eten en modieuze noviteiten. Op ditisitalie.nl vind je Italië-nieuws, leuke verhalen, wetenswaardigheden, tips, recepten, campings, vakantiehuisjes, reizen en van alles meer over Italië. Ook jouw Italië-tips zijn welkom!

One Comment

Leave a Reply

One Ping

  1. Pingback:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

Cappuccino Koffie

Column: koffie bij de buren

wandelen in Italië

Wandelen in Italië