in ,

Elsa Schiaparelli terug op de catwalk

Elsa Schiaparelli

40 jaar na haar dood en maar liefst 60 jaar nadat ze voor het laatst op de catwalk stond is het Italiaanse mode-icoon Elsa Schiaparelli terug. Als modemerk, natuurlijk.

Het indertijd beroemde avantgardistische merk was altijd een geduchte rivaal van Chanel. Het beleefde zijn grootste furore tijdens de jaren 20 en 30 van de vorige eeuw. Elsa Schiaparelli maakt tijdens de Parijse Fashion Week die deze week plaatsvindt haar comeback.

De Nederlander Christian Borstlap (artdirector en filmmaker) maakte voor de gelegenheid een animatiefilm waarin alle ‘fashion firsts’ van het merk de revue passeren.

We houden wel van een goede comeback. Zeker wanneer die zo creatief is als deze. Benieuwd hoe het merk zich verder zal ontwikkelen, na een afwezigheid van 60 jaar.

Photo Credit

Written by Dit Is Italië

Benvenuto su Dit is Italië! Dit is Italië is een webmagazine dat zich richt op liefhebbers van het land. Dat zijn we zelf ook. We komen al bijna 25 jaar meerdere keren per jaar in Italië om te genieten van la dolce vita, lekker eten, de Italiaanse taal en 'made in Italy'. Op ditisitalie.nl vind je Italië-nieuws, leuke verhalen, wetenswaardigheden, tips, recepten, reistips, must-sees en van alles meer over Italië. Ook jouw Italië-tips zijn welkom!

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Andrea Berton

Videocolumn: Andrea Berton, topkok in een 5-sterrenhotel

Italië in het voorjaar - 5 topbestemmingen

Italië in het voorjaar: 5 topbestemmingen