in

Column: leef je droom!

Leef je droom in Italië

Che meraviglia! De stewardess buigt zich over William en kietelt over z’n kleine kinnetje. Snel roept ze haar collega erbij die zich vervolgens kirrend over Gabriëlla buigt. Daniël van tweeënhalf kijkt er verwonderd naar. Hij zit bij tante Isabella op schoot, terwijl mijn moeder Gabriëlla de fles geeft en ikzelf William.


Drie maanden zijn ze nu en inderdaad… vertederend. De uitroepen en kreten van de twee Italiaanse stewardessen zullen de eerste van vele blijken van verliefdheid op onze kindjes zijn, want Italianen zijn dol op kinderen of ze nu man, vrouw, oud of jong zijn.

We zijn onderweg naar Italië. Ons grote avontuur gaat beginnen. Onze droom in Italië. Zes weken geleden vertrok Fred met zijn vader en mijn vader om ons nieuwe thuis bewoonbaar te maken voor ons jonge gezin. Alles staat klaar voor onze komst, dus nu zit ik hier met mijn drie jonge kinderen, moeder en nichtje in het vliegtuig om me bij mijn man te voegen en ons Italiaanse leven in Piëmont te beginnen.

Onder de Italiaanse zon

Zo ging het er inmiddels alweer tien jaar geleden aan toe. Fred en ik droomden al een aantal jaren van een leven onder de Italiaanse zon. Afwisselend hadden we elkaar de laatste jaren in balans gehouden: dan wilde hij de stap wagen en hield ik de boel tegen. Dan weer wilde ik graag gaan en was hij niet enthousiast. Maar toen onze oudste zoon – Daniël – zes maanden oud was, besloten we om toch de stap te wagen en serieus op zoek te gaan naar een huis onder de zon. Wat was tenslotte het ergste dat er kon gebeuren? Als het niet zo leuk zou blijken te zijn als we gedacht hadden, konden we altijd weer terug met een ervaring rijker.

LEES OOK:  Column: tijd voor 'feste e sagre'!

En het kwam goed. Het was net zo leuk als we dachten dat het zou zijn. Wel zwaarder, intensiever en frustrerender dan we dachten, maar geweldig, inspirerend en voortstuwend. Ons leven in Italië is een feest van warmte, fijne mensen, (h)eerlijk eten, goede wijn en een geweldig uitzicht.

We hebben wel de keuze gemaakt om na drie jaar ons leven een basis te geven in Nederland. Dat had te maken met het levensritme in de heuvels van Piëmont en het onderwijs voor onze kinderen. Eind 2009 keerden we terug in Nederland met behoud van onze prachtige onderneming in Italië, vol met plannen voor de toekomst en goede vooruitzichten voor onze kinderen.

Elfde seizoen

Nu beginnen we komende zomer aan ons elfde seizoen. We zijn nog net zo enthousiast als in het eerste jaar. Het is onze passie en we zijn pas tevreden als onze gasten de beste vakantie ooit hebben gehad. Daarvoor hebben we ook komend jaar weer nieuw aanbod bedacht. Simpelweg omdat je als ondernemer nooit stil mag staan en jezelf altijd moet verbeteren. We zijn gegroeid van drie accommodaties in het eerste jaar naar zeven accommodaties in het komend seizoen. Er staan voor de komende jaren nog meer uitbreidingen op de agenda.

LEES OOK:  McDonald's in Italië: kinderen hebben liever hamburgers dan pizza

De stap die wij genomen hebben, heeft ons ons droomleven doen waarmaken. We leven onze droom en zijn daar heel gelukkig mee. Het is een hoop geregel om de schoolagenda’s en onze seizoenskalender elk jaar weer op elkaar af te stemmen, maar het lukt en we zijn heel gelukkig.

De droom van anderen

We zijn nu klaar voor een nieuwe fase in ons leven. Na tien jaar succesvol ondernemen in het buitenland kunnen we andere gelukszoekers die op het punt staan ook hun droom in Italië te gaan leven. We willen ze begeleiden in dit hele proces. Ze kunnen bij ons terecht met hun vragen, twijfels en we kunnen ze bijstaan met advies, inspiratie en onze kennis. Als ervaringsdeskundigen helpen we ze graag op weg. Binnenkort gaat onze nieuwe site online waarop een online programma te vinden zal zijn.

Geschreven door Irma van der Linden van I Muri Piemonte

Column: leef je droom!
4 (2 stemmen)

Geschreven door Dit Is Italië

Dit Is Italië

Benvenuto su DitIsItalie.nl. DitIsItalie.nl is een digitaal Italië-magazine dat zich richt op liefhebbers van het land. Niet alleen als vakantiebestemming, maar ook als het land van ‘ik vertrek’, la dolce vita, lekker eten en modieuze noviteiten. Op ditisitalie.nl vind je Italië-nieuws, leuke verhalen, wetenswaardigheden, tips, recepten, campings, vakantiehuisjes, reizen en van alles meer over Italië. Ook jouw Italië-tips zijn welkom!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…