in ,

McDonald’s Italië introduceert de Nutella Burger

McDonald's Italië introduceert de Nutella Burger

McDonald’s in Italië. Dat klinkt voor veel Italië-liefhebbers als vloeken in de kerk. Maar de Amerikaanse fastfoodgigant denkt heus wel mee over de lokale cultuur en de gebruiken. Via z’n Facebookpagina maakte McDonald’s Italië een nieuwe ‘hamburger’ bekend: de Nutella Burger.

De Sweety con Nutella is een dikke klodder van de populaire hazelnootpasta ingeklemd tussen twee van die bekende hamburgerbroodjes. Hij ziet eruit als een gewone hamburger, maar er zit gelukkig geen vlees tussen.

De nieuwe burger van McDonald’s krijg je in een speciaal doosje, net als een Big Mac of een Quarter Pounder. De Nutella Burger is te koop in de McCafés, niet in de restaurants.

Onweerstaanbare zachte zoetheid

De Nutella Burger werd gisteren aangekondigd met de tekst: ‘Er komt een zachte zoetheid aan die je niet zult kunnen weerstaan. Probeer de Sweety con Nutella nu: zacht brood met een romige en toegeeflijke kern.’

Het bericht werd binnen de kortste tijd meer dan 60.000 keer gedeeld. Er zijn inmiddels zelfs actiepagina’s van liefhebbers van de Italiaanse keuken (?) op Facebook verschenen die ook de Nutella Burger voor hun land eisen. McDonald’s heeft buiten Italië geen plannen met de specialiteit.

Het menu van McDonald’s in Italië kent wel meer opmerkelijke toevoegingen. Een McKroket hebben ze helaas niet, maar bijvoorbeeld wel een hamburger met schapenkaas en tiramisu als dessert.

Wat denk jij ervan? Een extra reden voor een stedentripje naar Italië of laat je de Nutella Burger aan je voorbij gaan?

Bron: independent.co.uk, foto: McDonald’s Italië

Written by Dit Is Italië

Benvenuto su Dit is Italië! Dit is Italië is een webmagazine dat zich richt op liefhebbers van het land. Dat zijn we zelf ook. We komen al bijna 25 jaar meerdere keren per jaar in Italië om te genieten van la dolce vita, lekker eten, de Italiaanse taal en 'made in Italy'. Op ditisitalie.nl vind je Italië-nieuws, leuke verhalen, wetenswaardigheden, tips, recepten, reistips, must-sees en van alles meer over Italië. Ook jouw Italië-tips zijn welkom!

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elektrische Vespa Elettrica

De Vespa gaat nu echt zoemen

Zeldzame aarden door Sandro Veronesi

Zeldzame aarden van Sandro Veronesi