Tortellini kan op verschillende manieren aangevuld worden met heerlijke groenten. Vandaag hebben we een overheerlijk recept voor tortellini voor je, gecombineerd met tomaten en asperges.
Over het gerecht
- Gang: Hoofdgerecht
- Aantal personen: 4 personen
- Moeilijkheidsgraad: Medium
- Energie: 678 kilocalorieën per portie
- Bereiding: 25 minuten totaal
Wat heb je nodig? ( voor 4 porties)
- Trostomaten 500 gram
- Peterselie 20 gram
- Knoflook 1 theelepel
- Olijfolie (extra vierge) 1 eetlepel
- Zout mespuntje
- Peper mespuntje
- Tortellini zongedroogde
tomaat & kaas 500 gram - Groene aspergetips 400 gram
- Parmezaanse kaas 150 gram
- Staafmixer
Hoe maak je de tortellini?
Benodigde tijd: 25 minuten
- Stap 1
Maak de tomaten schoon (wassen, zaden verwijderen) en verdeel ze in kleine vierkantjes.
- Stap 2
Schenk de olijfolie in een kom. Pak de knoflook en peterselie en snijd ze in grote stukken voordat je ze toevoegt aan de olijfolie. Gebruik de staafmixer om de ingrediënten tot een egaal mengsel te mixen. Doe een gewenste hoeveelheid peper en zout erbij.
- Stap 3
Vul een grote pan met gezout water en breng het aan de kook. Voeg de tortellini toe en bereid het zoals vermeld staat op het pak.
- Stap 4
Plaats in de tussentijd een grillpan op het vuur. Voeg olie en de aspergetips
toe en bak ze ongeveer 3 minuten tot ze gaar en een lichtbruine kleur hebben. Schep de aspergetips op de borden. - Stap 5
Pak een pan en bak hierin de stukjes tomaat in het kruidenmengsel van peterselie en knoflook en doe de tortellini erbij. Peper en zout naar wens
toevoegen. Dien de tomaattortellini op met de aspergetips. Strooi er wat geraspte Parmezaanse kaas over.
Buon appetito! Voor meer smakelijke Italiaanse maaltijden voor het najaar en de winter bekijk je de recepten van Jumbo!



Comments