in ,

Recept: tomaattortellini met gegrilde asperges

Italiaans recept: tomaattortellini met gegrilde asperges (foto: Jumbo)

Tortellini kan op verschillende manieren aangevuld worden met heerlijke groenten. Vandaag hebben we een overheerlijk recept voor tortellini voor je, gecombineerd met tomaten en asperges.

Over het gerecht

  • Gang:                                      Hoofdgerecht
  • Aantal personen:                  4 personen
  • Moeilijkheidsgraad:             Medium
  • Energie:                                  678 kilocalorieën per portie
  • Bereiding:                              25 minuten totaal

Wat heb je nodig? ( voor 4 porties)

  • Trostomaten 500 gram                       
  • Peterselie 20 gram                            
  • Knoflook 1 theelepel                             
  • Olijfolie (extra vierge) 1 eetlepel           
  • Zout mespuntje                                     
  • Peper mespuntje                                 
  • Tortellini zongedroogde       
    tomaat & kaas 500 gram
  • Groene aspergetips 400 gram             
  • Parmezaanse kaas 150 gram              
  • Staafmixer                            

Hoe maak je de tortellini?

Benodigde tijd: 25 minuten.

  1. Stap 1

    Maak de tomaten schoon (wassen, zaden verwijderen) en verdeel ze in kleine vierkantjes.

  2. Stap 2

    Schenk de olijfolie in een kom. Pak de knoflook en peterselie en snijd ze in grote stukken voordat je ze toevoegt aan de olijfolie. Gebruik de staafmixer om de ingrediënten tot een egaal mengsel te mixen. Doe een gewenste hoeveelheid peper en zout erbij.

  3. Stap 3

    Vul een grote pan met gezout water en breng het aan de kook. Voeg de tortellini toe en bereid het zoals vermeld staat op het pak.

  4. Stap 4

    Plaats in de tussentijd een grillpan op het vuur. Voeg olie en de aspergetips
    toe en bak ze ongeveer 3 minuten tot ze gaar en een lichtbruine kleur hebben. Schep de aspergetips op de borden.

  5. Stap 5

    Pak een pan en bak hierin de stukjes tomaat in het kruidenmengsel van peterselie en knoflook en doe de tortellini erbij. Peper en zout naar wens
    toevoegen. Dien de tomaattortellini op met de aspergetips. Strooi er wat geraspte Parmezaanse kaas over.


Buon appetito! Voor meer smakelijke Italiaanse maaltijden voor het najaar en de winter bekijk je de recepten van Jumbo!

Dit Is Italië

Geschreven door Dit Is Italië

Benvenuto su Dit is Italië. Dit is Italië is een digitaal Italië-magazine dat zich richt op liefhebbers van het land. Niet alleen als vakantiebestemming, maar ook als het land van ‘ik vertrek’, la dolce vita, lekker eten en modieuze noviteiten. Op ditisitalie.nl vind je Italië-nieuws, leuke verhalen, wetenswaardigheden, tips, recepten, reistips, must-sees en van alles meer over Italië. Ook jouw Italië-tips zijn welkom!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

Matera, Basilicata

Basilicata en het Laatste Avondmaal

Ik leer Italiaans, maar durf het niet te spreken