in , , ,

De bijzondere kant van het Lago Maggiore

Het Lago Maggiore is het tweede meer van Italië en herbergt talloze bijzondere plekken die zeker niet allemaal door het massatoerisme zijn ‘verpest’. Het meer zelf is 60 kilometer lang en ligt in het grensgebied van Italië en Zwitserland.

Het afwisselende landschap waar het Lago Maggiore in ligt, maakt het tot een aantrekkelijk vakantieoord voor kampeerders en mensen die graag historische uitjes maken langs glooiende oevers. Een ontdekkingstocht langs het Lago Maggiore brengt je langs bijzondere plekken die je niet snel meer zult vergeten. Ga je even met ons mee?

Schilderachtige dorpjes

Mergozzo is een schilderachtig plaatsje en ligt aan een meer met dezelfde naam. Het water van dit meer is kristalhelder. Op deze plek worden veel wedstrijden gehouden voor liefhebber van roeien, kajakken en kanoën. De ligging van het dorp is fantastisch en de huizen die er aantreft zijn een genot voor het oog.

Mergozzo

Ornavasso is een dorpje dat er vlakbij ligt en vanuit het Santuario di Immaculada della Guardia, een imposant bouwwerk, heb je een prachtig uitzicht over de vallei van Ornavasso. Wanneer je iets verder doorrijdt naar Santuario del Boden, dan tref je daar de Madonna aan. Het is de meest vereerde Madonna in de provincie.

Het Santuario del Boden in Ornavasso
Het Santuario del Boden in Ornavasso (photo credit: Wikimedia)

Isola Madre met zijn prachtige tuinen

Om de Borromeïsche Eilanden kun je niet heen tijdens een vakantie aan het Lago Maggiore. Een bezoek aan het eiland Isola Madre is een echte aanrader. Het kan soms wel druk zijn op het eiland. Dit komt vooral vanwege de prachtige tuinen die er te vinden zijn en het poppenmuseum. In de tuinen leven nog diverse dieren in het wild en er zijn verschillende exotische vogels te vinden.

Met de kabelbaan kun je naar de Mottarone-berg gaan op het eiland. Deze berg is 1.500 meter hoog en geeft je een adembenemend uitzicht over de omgeving.

Een agrarische vakantie rond het Lago Maggiore

Rond het Lago Maggiore zijn talloze mogelijkheden om zogenaamd ‘agrarisch’ op vakantie te gaan. Je verblijft bijvoorbeeld op boerderijen, waar je omgeven bent door een prachtige natuur. Veel vissers maken gebruik van deze mogelijkheid. Op sommige plekken vind je de zogenaamde Freiberger-paarden. Er zijn diverse ranches met paarden te vinden, waarmee je de bergen van Lago Maggiore kunt intrekken.

Gresso is bijvoorbeeld een bijzondere plek en ligt 40 minuten bij Lago Maggiore vandaan. Je bent dan ver weg van het massatoerisme. Ook een aanrader, maar niet in Italië, is Ticino. In dit mediterrane stukje Zwitserland kun je uitstekend terecht voor mooie bergwandelingen. Ook voor mountainbikers is deze omgeving zeer geschikt.

💡Tip: kamperen aan het Lago Maggiore? In dit artikel vind je tips voor de mooiste campings rondom het meer.

Ticino

Heb jij nog leuke tips voor rondom het Lago Maggiore? We horen graag van je!

Written by Dit Is Italië

Benvenuto su Dit is Italië. Dit is Italië is een digitaal Italië-magazine dat zich richt op liefhebbers van het land. Niet alleen als vakantiebestemming, maar ook als het land van ‘ik vertrek’, la dolce vita, lekker eten en modieuze noviteiten. Op ditisitalie.nl vind je Italië-nieuws, leuke verhalen, wetenswaardigheden, tips, recepten, reistips, must-sees en van alles meer over Italië. Ook jouw Italië-tips zijn welkom!

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

te voet naar Rome

Column: te voet naar Rome – deel 4

Andrea Berton

Videocolumn: Andrea Berton, topkok in een 5-sterrenhotel