in , , , ,

Videocolumn: het succes van Ferrari

Het gaat goed met Ferrari. Het tot de verbeelding sprekende automerk uit Maranello boekt record na record. En dan hebben we het niet alleen over de resultaten uit de Formule 1. Vergeleken met vorig jaar nam de winst in het eerste kwartaal van dit jaar toe met maar liefst bijna 40%. Ferrari bevindt zich in de buitencategorie, die niet door welke financiële crisis dan ook geraakt lijkt te worden, integendeel. Hoe doen ze dat toch? Italië-correspondent Maarten Veeger ging op onderzoek uit.

Ferrari biedt niet alleen een jongensdroom voor kapitaalkrachtige kopers, maar zorgt er ook voor dat het zijn werknemers tevreden houdt. Een werkomgeving met veel aandacht voor licht, groen in de vorm van planten op de fabrieksvloer en veel persoonlijke aandacht voor de mensen die er werken. Ferrari werd in het verleden al eens beoordeeld als een van de beste plekken om te werken in Europa. Maarten Veeger ging naar Maranello, op zoek naar de ‘Formula Uomo’.

Written by Maarten Veeger

Maarten Veeger kwam er na een korte carrière bij een internationale bank achter dat hij toch vooral journalist wilde zijn. En begon met schrijven op de redactie van het Financieele Dagblad in Amsterdam. Inmiddels is hij ruim tien jaar multimediaal correspondent in Italië. Hij werkt met name voor Het Financieele Dagblad, BNR Radio, RTL Boulevard en sportproducties voor de NOS. In Italië maakt hij video's voor onder meer La Stampa. Hij schreef vier boeken over zijn thuisland, is getrouwd en heeft twee dochters.

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het slangenfestival van Cocullo

Mille Miglia

Column: Mille Miglia, la corsa più bella del mondo