in

5 betaalbare Italiaanse auto’s

In een mooie betaalbare Italiaanse auto op vakantie de komende zomer? We zetten 5 prachtige modellen op een rij. Stuk voor stuk met dat typische Italiaanse karakter, klaar voor een heerlijke zomer in het land van pizza, pasta en vino (maar niet als je nog moet rijden). Tijd om die saaie middenklasser te verkopen en ‘m in te ruilen voor een Italiaan!

1. Alfa Romeo Giulia

Te beginnen met de nieuwe Alfa Romeo Giulia. Sorry, helemaal ‘betaalbaar’ kunnen we deze niet noemen. Maar geef toe: het is een schitterende klassieker die terug is van weggeweest. De auto werd eerder tussen 1962 en 1978 geproduceerd. De auto heeft ‘emotie als belangrijkste bouwsteen’ en heeft daarmee opnieuw direct het typisch Italiaanse karakter.

Bovendien is het een ruime sportsedan die voor de zakelijke markt beschikbaar is met maar 21% bijtelling. De auto biedt meer dan voldoende ruimte om de kinderen mee te nemen, al wordt dat inclusief de volledige bagage al snel krapper. Dankzij het sportieve karakter sta je met de Alfa Romeo Giulia wel lekker snel in Italië natuurlijk.

2. Lancia Delta

De Lancia Delta is de compacte middenklasser van dit degelijke Italiaanse merk en naast de Ypsilon tegelijkertijd nog de enige echte Italiaan. Niet direct de sportieve looks zoals je die bij Alfa Romeo ziet, maar wel een lekker ruim model voor een uitstekende prijs. De huidige generatie dateert alweer uit 2008 en doet het zowel bij ons in Nederland als in het prachtige Italië uitstekend.

Het is een auto waar je naast de kinderen ook de bagage waarschijnlijk goed in kwijt kunt. Dat betekent dat de Lancia Delta uitstekend geschikt is voor een mooie zomervakantie in Italië. Bijkomend voordeel: je kunt ze tweedehands al heel voordelig kopen!

3. Fiat 500

De Fiat 500 werd in 2007 opnieuw geïntroduceerd, nadat het in 1957 een ware klassieker is geworden. Het autootje biedt ruimte voor twee personen inclusief de bagage en zorgt vooral voor een heerlijk knusse Italiaanse uitstraling. Het is een ware stadsauto waarmee je bijvoorbeeld in Rome, Milaan of Florence uitstekend uit de voeten kunt. Liever een betaalbare Italiaanse auto huren dan met je eigen auto naar Italië rijden? Dan is de Fiat 500 daar uitstekend voor geschikt!

4. Alfa Romeo Giulietta

De sportieve hatchback waar je zowel in Nederland als in Italië goed mee uit de voeten kunt is de Alfa Romeo Giulietta. De auto heeft een lekker sportief karakter en is bovendien best ruim wanneer je er samen mee op vakantie gaat. Gaan ook de kinderen mee? Houd er dan rekening mee dat het nog wel eens passen en meten zou kunnen worden. Dankzij de goedkope occasions die er sinds 2010 beschikbaar zijn valt de Alfa Romeo Giulietta nu heel voordelig op de kop te tikken en heb je er een prachtige auto voor de Italiaanse wegen aan.

5. Maserati Biturbo

Op zoek naar de ware Italiaanse passie? Zoek dan naar een occasion van de Maserati Biturbo. Het is een luxe sportauto die bovendien opvallend veel ruimte biedt. De oudere modellen hebben een oersterke motor en hoeven aan de andere kant toch niet veel te kosten. Bovendien zijn ze vaak uitgerust met een automaat, zodat je er onbezorgd mee over de bochtige Italiaanse wegen kunt scheuren. De betrouwbaarheid laat nog weleens te wensen over, maar hé, je kunt niet alles hebben.

In welke Italiaanse bellezza zou jij wel gezien willen worden?

Written by Dit Is Italië

Benvenuto su Dit is Italië! Dit is Italië is een webmagazine dat zich richt op liefhebbers van het land. Dat zijn we zelf ook. We komen al bijna 25 jaar meerdere keren per jaar in Italië om te genieten van la dolce vita, lekker eten, de Italiaanse taal en 'made in Italy'. Op ditisitalie.nl vind je Italië-nieuws, leuke verhalen, wetenswaardigheden, tips, recepten, reistips, must-sees en van alles meer over Italië. Ook jouw Italië-tips zijn welkom!

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

anna - niccolo ammaniti 1

Anna – Niccolò Ammaniti

Drie maanden vakantie in Italië

Column: 3 maanden vakantie? Zomerstress!