in

Betaalbare Italiaanse klasse

Alfa 147 betaalbare Italiaanse klasse

De gemiddelde Nederlandse man telt de dagen alweer af tot de volgende AutoRAI om zich te kunnen vergapen aan prachtig vormgegeven auto’s en de fraaie nieuwste uitvoeringen van zijn favoriete merken. De merken van de Fiat Groep, voor de gewone man, schitterden de afgelopen editie helaas door afwezigheid.

De voor de gemiddelde autofan onbereikbare Italiaanse renpaarden Maserati, Ferrari en Lamborghini waren dan weer wel te zien op de bekende autobeurs.

Maar waarom zou je eigenlijk ook zo veel betalen voor Italiaanse klasse als je in een prachtige occasion alle Italiaanse schoonheid kunt vinden, voor een fractie van de prijs? We geven je een aantal voorbeelden om van te watertanden.

Fiat 500L

Fiat 500L
Fiat 500L (foto: Wikimedia)

Vrijwel de meest bekende en geliefde Fiat is toch wel de 500. De eerste versies van deze kleine auto werden in 1936 gebouwd, de Topolino (vrij vertaald: kleine muis, als verwijzing naar Mickey Mouse) was die eerste editie. De kleine auto blijft populair. Zo populair zelfs, dat Fiat in 2012 een nieuwe serie uitbracht.

Een occasion-exemplaar heeft voldoende extra’s om deze zomer een onvergetelijke roadtrip te maken, met een picknickmand achterop en een dak dat opengeschoven kan worden om de zon op je hoofd te voelen. Veel vrijheid in zo’n compacte auto. De 500L is het grotere broertje van de 500, voor als je wat meer ruimte nodig hebt.

Alfa Romeo 147 Distinctive

De sportieve Romeo 147 werd zo’n vijftien jaar geleden geïntroduceerd. Al snel werd deze auto uitgeroepen tot auto van het jaar. In 2010 stopte de productie van deze uitvoering van de Alfa Romeo en werd de opvolger de stijlvolle Giulietta. De Distinctive doet zijn naam eer aan door zich door kleine designdetails, zoals de V-vorm in de achterruit, waardoor hij zich duidelijk onderscheidt van andere auto’s in z’n klasse.

Lancia Fulvia 1.3S

De Safari-uitvoering met opvallende gele kleur zorgt er bijna voor dat je je in een echte Lamborghini waant. Deze Lancia uit 1976 oogt als een zeer luxe auto en is een echte aanwinst voor de nostalgische Italië- en autoliefhebber. Als je hiermee het dolce vita-gevoel nog niet krijgt, dan weten wij het ook niet meer.

lancia-fulvia-safari
Lancia Fulvia 1.3S (foto: AutoScout24)

Maserati Biturbo 2.0

De Biturbo wordt door velen als een ware sensatie gezien, al is het maar omdat deze wagen een prachtige Maserati-uitvoering is. In de jaren zeventig werd Alejandro Tomaso de eigenaar van Maserati. Zijn visie was om het Italiaanse sportauto-gevoel aan de gewone man te geven. De Biturbo werd hierdoor de betaalbare en gebruiksvriendelijke sportauto voor iedereen. En raad eens wat? Als tweedehandsje is-ie nog veel betaalbaarder!

Maserati Biturbo (foto: Wikimedia)
Maserati Biturbo (foto: Wikimedia)

Autobianchi A112

Dit Italiaanse automerk produceerde  tot 1996 auto’s en kwam voort uit het Milanese (motor)fietsenbedrijf Bianchi.  In de Eerste Wereldoorlog moest Bianchi zich van de regering vooral richten op het produceren van bepantserde wagens die geschikt waren voor oorlogsvoering.

De A112 uit 1969 zou de laatste auto zijn die onder dit merk werd geproduceerd. Fiat had het merk al opgeslokt in 1967 en de productie werd overgenomen door Lancia. De opvolgers van deze auto werden de Lancia Y10 en later de Ypsilon.

Autobianchi A112 (foto: Wikimedia)
Autobianchi A112 (foto: Wikimedia)

Wat is jouw favoriete betaalbare Italiaanse auto? We horen graag van je!

Geschreven door Dit Is Italië

Benvenuto su Dit is Italië. Dit is Italië is een digitaal Italië-magazine dat zich richt op liefhebbers van het land. Niet alleen als vakantiebestemming, maar ook als het land van ‘ik vertrek’, la dolce vita, lekker eten en modieuze noviteiten. Op ditisitalie.nl vind je Italië-nieuws, leuke verhalen, wetenswaardigheden, tips, recepten, reistips, must-sees en van alles meer over Italië. Ook jouw Italië-tips zijn welkom!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Il Museo della Merda

6 ongerepte bestemmingen in Italië