in ,

Recept: cannellini-salade met gegrilde paprika

Lekker, gezond én heel makkelijk om te maken, deze cannellini-salade met cannellini-bonen
Lekker, gezond én heel makkelijk om te maken, deze cannellini-salade met cannellini-bonen (foto: Elisabetta Cascino)

Voor deze cannellinisalade met gegrilde paprika hoef je niet veel uit de kast te trekken. Behalve een blik cannellinibonen en een potje gegrilde paprika, want dat zijn de hoofdingrediënten voor deze smaakvolle en voedzame salade die je ook nog eens in een handomdraai op tafel zet!

Cannellini-bonen zijn zacht van textuur en hebben een milde, nootachtige smaak. Bonen bestaan voor een groot deel uit plantaardige eiwitten, wat het voor vegetariërs een goede keuze maakt, maar natuurlijk ook als je gewoon lekker en gezond wilt eten.

De eiwitten en vezels in bonen zorgen ervoor dat je langer een verzadigd gevoel hebt, lekker voedzaam dus. Cannellinibonen zijn populair in de Italiaanse keuken en worden op verschillende manieren bereid. Zo worden ze vaak gebruikt in soepen, stoofschotels en salades.

Aan deze cannellini- en gegrilde paprika-salade voegen we nog wat fijngesneden groenten toe – tomaat, bleekselderij en bosui – en brengen we verdere smaak in met een simpele dressing van olijfolie en citroensap. Kortom, een eenvoudige, heerlijke salade vol van smaak die je kunt eten als lichte lunch, bijgerecht of zelfs als voorgerecht.

Heb je een beetje meer tijd, dan kun je de paprika natuurlijk ook zelf grillen. Een potje werkt snel en is superhandig, maar de paprika zelf grillen geeft een extra lekkere smaak aan het gerecht.

Snijd 3 paprika’s doormidden en leg ze met de bolle kant boven op een met bakpapier beklede bakplaat. Gril de paprika’s zo’n 25 minuten in een voorverwarmde gril(oven) tot het velletje donkerbruin tot zwart is. Laat afkoelen. Verwijder de stelen, zaadlijsten en de velletjes van de paprika’s.

Buon appetito!

Ingrediënten voor de cannellini-salade met gegrilde paprika

Hoofdgerecht voor 2 personen

  • 125 gram cannellinibonen (uitlekgewicht)
  • 1 à 2 gegrilde paprika’s (pot of zelfgemaakt)
  • 1 stengel bleekselderij
  • 3 bosuitjes
  • 6 tomaatjes
  • 2 el extra vergine olijfolie
  • 2 el citroensap
  • enkele blaadjes basilicum
  • grof zout
  • zwarte peper

Bereiding van de cannellini-salade

  1. Spoel de bonen af onder koud water en laat uitlekken in een vergiet.
  2. Snijd de paprika, bleekselderij, bosui en tomaten in stukjes.
  3. Meng het sap van de citroen en de olijfolie bij elkaar. Hak of scheur de basilicumblaadjes.
  4. Schep de bonen, fijngesneden groente, basilicum en de dressing door elkaar. Breng op smaak met zout en peper.

Written by Elisabetta Cascino

Elisabetta Cascino houdt zich graag bezig met alles wat met Italië te maken heeft, vooral op culinair gebied. Als half Italiaanse heeft zij van kleins af aan een sterke band met de mediterrane levensstijl en keuken. Met haar achtergrond als voedingsdeskundige deelt ze op haar website mijnmediterraneleefstijl.nl haar kennis over het mediterraan dieet. Je vindt er recepten, artikelen en e-books die je helpen om gezond te koken en leven volgens deze levenswijze. Daarnaast organiseert Elisabetta af en toe een kookworkshop.

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Jacob en Janneke kort voor ze zouden gaan emigreren naar Italië

Groeten uit de Laars deel 13: Janneke en Jacob in Verona (deel 1)

VIDEO: de aquaducten die het oude Rome van vers water voorzagen