in

Italië gaat een lang koud en wit weekend tegemoet

Sneeuw in het zuiden van het Italiaanse schiereiland

Sneeuw: Italië gaat een lang koud en wit weekend tegemoet

Het is een koude Driekoningen (Epifania) in Italië. Italiaanse steden zetten zich schrap voor een winters weekend waarin op veel plekken de eerste sneeuw van 2017 valt. Sinds gisteren is de temperatuur overal in Italië flink omlaag gegaan.

Het zuiden van het land kreeg het het zwaarst te verduren, met temperaturen onder het vriespunt en flinke sneeuwval, zelfs op lage hoogte.

Weerwaarschuwingen

Het winterweer zet dit weekend door. Er wordt gewaarschuwd voor bar weer en bewoners wordt aangeraden om hun reizen te beperken. Veel inwoners van de zuidelijke regio’s zijn niet gewend aan sneeuw en dan kunnen er volgens de regionale en lokale overheden gevaarlijke situaties ontstaan.

Speciale aandacht is er voor de gebieden die de laatste maanden door aardbevingen werden getroffen. Er is veel sneeuw voorspeld voor de centrale regio’s Molise, Umbrië, Abruzzen en De Marken.

Ongebruikelijk

Ook Apulië, Basilicata, Calabrië en delen van Sicilië krijgen genoeg van het witte spul op ongebruikelijk lage hoogten te zien. De sneeuwgrens ligt op slechts zo’n 150 meter hoogte.

In Calabrië dalen de temperaturen net als hier vandaag (vrijdag) tot een aantal graden onder nul. De top van de Vesuvius is bedekt met sneeuw en in de stad Napels zou het ook kunnen gaan sneeuwen.

In het noorden is het ook koud, maar valt minder sneeuw. In de Dolomieten viel 10 tot 25 cm en in skiparadijs Cortina d’Ampezzo was het -7,6 graden Celsius, terwijl het daar normaal gesproken rond de nul graden is.

Bron: thelocal.it, beeld: wrfitalia.com

Written by Dit Is Italië

Benvenuto su Dit is Italië! Dit is Italië is een webmagazine dat zich richt op liefhebbers van het land. Dat zijn we zelf ook. We komen al bijna 25 jaar meerdere keren per jaar in Italië om te genieten van la dolce vita, lekker eten, de Italiaanse taal en 'made in Italy'. Op ditisitalie.nl vind je Italië-nieuws, leuke verhalen, wetenswaardigheden, tips, recepten, reistips, must-sees en van alles meer over Italië. Ook jouw Italië-tips zijn welkom!

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Europees geld voor fascismemuseum in Predappio

VIDEO: Europees geld voor fascismemuseum in Predappio

Via-Genua-driedelige-serie-over-migratie

Genua en migratie, een documentaire van Ilja Leonard Pfeijffer