in , ,

Extra maatregelen om dure kaartjes voor het Colosseum tegen te gaan

Om handel in kaarten voor het Colosseum tegen te gaan, zijn ze voortaan op naam (foto: Federico Di Dio/Unsplash)


Vanaf 18 oktober 2023 zullen er enkele nieuwe maatregelen worden geïntroduceerd bij het Colosseum om de praktijk van prijsopdrijving op (online te kopen) toegangskaartjes tegen te gaan. Het Archeologisch Park van het Colosseum kondigt aan dat vanaf die datum alle toegangskaartjes op naam zullen worden gesteld. Ook komt er een extra loket en zal het aantal ‘aan de deur’ te verkopen tickets worden verdubbeld.

Het belangrijkste doel is het bestrijden van prijsopdrijving en andere speculatieve praktijken met betrekking tot de toegangskaartjes van het Archeologische Park. Naast het Colosseum maken het Forum Romanum, de Palatijnse Heuvel en het onlangs geopende Domus Tiberiana ook deel van het park.

Naast de een kaartje op naam is de belangrijkste veranderingen dat officiële kaarten nu via een callcenter en bij fysieke verkooppunten zoals de nieuwe ticketbalie op de Largo della Salara Vecchia/Via dei Fori Imperiali, kunnen worden gekocht.

Het nieuwe verkooppunt komt naast het al bestaande op het Piazza del Colosseo, waardoor er nu in totaal 6 loketten beschikbaar zijn voor toeristen die ter plaatse tickets willen kopen.

Bezoekers die niet in staat zijn geweest om online hun tickets te kopen, kunnen voortaan nog steeds toegang kunnen krijgen tot het Colosseum, doordat het aantal beschikbare kaarten op locatie zal worden verdubbeld.

Verdere wijzigingen en uitbreiding van de openingstijden worden verwacht vanaf 1 november, waaronder het vervroegen van de openingstijd van het Colosseum naar 8.30 uur en het behouden van speciale avondbezoeken, bekend als de ‘Luna sul Colosseo’-avonden, tot het einde van het jaar, vanaf 31 oktober, met openingstijden van 18.00 tot 22.00 uur.

Bron: Italiaanse Ministerie van Cultuur

Written by Dit Is Italië

Benvenuto su Dit is Italië! Dit is Italië is een webmagazine dat zich richt op liefhebbers van het land. Dat zijn we zelf ook. We komen al bijna 25 jaar meerdere keren per jaar in Italië om te genieten van la dolce vita, lekker eten, de Italiaanse taal en 'made in Italy'. Op ditisitalie.nl vind je Italië-nieuws, leuke verhalen, wetenswaardigheden, tips, recepten, reistips, must-sees en van alles meer over Italië. Ook jouw Italië-tips zijn welkom!

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stage in Rome en terug bij mijn ouders

Van A0 naar C2: stage in Rome en weer wonen bij mijn ouders (deel 6)

7 verrassende feitjes over de Italiaanse eetcultuur

7 verrassingen van de Italiaanse eetcultuur