in , ,

Een Fiat Panda als mobiele espressobar

Etienne van Casa Lisetta toert rond met z’n mobiele espressobar. Een Italiaanse Ape? Nee, hoor. Een omgebouwde Fiat Panda. Slechts 150 cm breed en toch kan alles erin! DitIsItalie.nl stelde hem een aantal vragen.

Wat is Casa Lisetta voor een winkel?

Het is een Italiaanse delicatessenwinkel en kookstudio in Prinsenbeek. Daarnaast hebben we dus ook een ‘mobiele espressobar’.

Hoe ben je op het idee gekomen een mobiele espressobar te beginnen?

Omdat we ook veel evenementen en catering doen, leek het me leuk om zo ook de Italiaanse sfeer op locatie te brengen. We hadden trouwens al een ijscokar.

Is het jouw eigen auto die je omgebouwd?

Nee, ik heb de Fiat Panda Van gekocht in Nederland van iemand die hem als servicewagen gebruikte. Ik heb ‘m wel zelf geheel omgebouwd tot wat-ie nu is: een mobiele espressobar.

Wat zijn de precieze specificaties van de auto en de apparatuur?

Het is een Fiat Panda 1000 cl met een Van-achteropbouw met openslaande deuren. Er zitten sportvelgen en een sportuitlaat onder. Daarnaast heeft-ie kuipstoelen en extra zware veren achter. Wat betreft de koffie zit er een 2-groeps Sanremo Zoe-espressomachine in, een Wega-koffiemolen, een kleine koelkast, twee watertanks van in totaal 20 liter, een spoelbakje en een muziekinstallatie. Maar laten we ook de uitschuifbare bar en houders voor twee parasols (mokkapotjes) niet vergeten. De cappuccinokop op het dak en de twee espressokopjes op de spiegels maken het helemaal af.Fiat Panda mobiele espressobar San Remo

Waar heb je al allemaal gestaan met je Fiat Panda?

Veel in de regio West-Brabant, bij evenementen maar ook bij klanten thuis. We hebben binnen gestaan bij het Chassé Theater in Breda, bij bakker Van der Kleij in Breda en op de braderie in Etten-Leur.

Hoe zijn de reacties?

Super, iedereen is verbaasd dat dat allemaal in een Panda past en hij heeft natuurlijk een hoge aaibaarheidsfactor. Weer eens wat anders dan alle Piaggio Ape’s die er al zijn, vandaar mijn keuze voor de Panda. Een Italiaans icoon, praktisch, ruim en uniek!

Written by Dit Is Italië

Benvenuto su Dit is Italië. Dit is Italië is een digitaal Italië-magazine dat zich richt op liefhebbers van het land. Niet alleen als vakantiebestemming, maar ook als het land van ‘ik vertrek’, la dolce vita, lekker eten en modieuze noviteiten. Op ditisitalie.nl vind je Italië-nieuws, leuke verhalen, wetenswaardigheden, tips, recepten, reistips, must-sees en van alles meer over Italië. Ook jouw Italië-tips zijn welkom!

Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Italiaans verjaardagsfeestje

Column: verjaardagsfeestjes (1)

Ineke loopt naar Rome

Column: pelgrimeren naar Rome was de enige uitweg