in

Il Museo della Merda

Het poepmuseum? Is dit serieus? Ach ja, Midas Dekkers heeft er een heel boek over geschreven, dus waarschijnlijk kun je er ook een museum mee vullen. Il Museo della Merda, en voor de buitenlandse geïnteresseerden ook wel: The Shit Museum. Vers gedraaid… eh, opgericht in 2015.

Kunstwerken

Ze bieden uiteraard een ‘shit show’ en ‘shit tv’. Allerhande kunstwerken worden tentoongesteld, er zijn nieuwe technologieën te bekijken waarin poep in nuttige dingen wordt omgezet (brandstof bijvoorbeeld), maar ook eeuwenoude technieken om van koeienpoep bouwstenen te maken (in het museum te koop), in een modern jasje. Het museum blijkt ook een Nederlands tintje te hebben. Op de website staat een project van de Design Academy in Eindhoven beschreven: Eat Shit.

Waarheen met de mest?

Het idee om een Museo della Merda te maken komt voort uit de ervaring van een innovatieve boer die veel koeien heeft en iets met de mest moest. Het museum begint bij deze boer waar de moderne technieken om poep in energie en andere nuttige eindproducten om te zetten in werking zijn. De rest van het shitmuseum is gehuisvest in een kasteel naast de boerderij.

Mocht je in de buurt van Piacenza zijn… ga kijken en vertel ons je ervaringen. Momenteel is het museum alleen op afspraak open.

En ga alsjeblieft niet bij ons klagen als het een schijtmuseum blijkt te zijn!

Il Museo della Merda (op de website krijg je alvast een indruk van wat je kunt verwachten)
Loc. Castelbosco 29010
Gragnano Trebbiese (PC)

Written by Willemijn Lindeboom

Willemijn woont sinds 2001 in Italië. Na haar studie Technische Bedrijfskunde vertrok ze naar Tanzania en Zambia en toen ze na vijf jaar besloot dat het tijd was terug te gaan naar Nederland ging ze op vakantie naar Umbrië, vond het er zalig en bleef. Ze sprak al Italiaans omdat ze haar hele leven vakanties in Italië doorbracht en voor haar studie een jaar in Italië was om de taal te leren. In 2013 zei ze haar comfortabele leventje in Umbrië vaarwel om naar Toscane te verhuizen, ditmaal voor de liefde. Ze blogt nu af en toe op winitalie.com, geeft met veel plezier Italiaanse les - conversatielessen via Skype (www.willemijn.it), maakt websites en helpt wat Nederlandse bedrijven hun producten in Italie te verkopen of kleine problemen op te lossen.

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Altijd Viareggio - Rick Nieman

Altijd Viareggio

Alfa 147 betaalbare Italiaanse klasse

Betaalbare Italiaanse klasse