in , ,

Even voorstellen… Rop Zoutberg

Correspondent in Italië

Rop Zoutberg in Italië
Rop Zoutberg - Italië-correspondent

Vanaf volgende week kun je hier bijdragen van Rop Zoutberg verwachten. Vanuit Rome doet hij verslag van Italiaanse zaken voor het NOS Journaal en voor Nieuwsuur. En nu dus ook voor DitIsItalie.nl.

Naast berichten voor radio en televisie over Italië fotografeert hij veel, zijn grote passie.

‘Italië is echt een thuis voor me geworden nadat ik lange tijd in Spanje woonde. Wat me fascineert is de lappendeken aan regio’s, die echt totaal verschillend zijn. Daardoor blijf ik reizen en ontdekken.’

Rop woonde ook jarenlang in Spanje. Hij schreef het boek Van Madrid naar de Hemel, over zijn ervaringen als correspondent vanuit Madrid. Eerder dit jaar verscheen ook De race naar het noorden, dat onder zijn redactie stond. In het boek geven zeven Nederlandse journalisten vanuit hun standplaatsen in Europa hun visie op de vluchtelingenstroom.

Rops favoriete Italiaanse stad is Napels. Wij zijn heel benieuwd naar zijn bijdragen!

Written by Dit Is Italië

Benvenuto su Dit is Italië! Dit is Italië is een webmagazine dat zich richt op liefhebbers van het land. Dat zijn we zelf ook. We komen al bijna 25 jaar meerdere keren per jaar in Italië om te genieten van la dolce vita, lekker eten, de Italiaanse taal en 'made in Italy'. Op ditisitalie.nl vind je Italië-nieuws, leuke verhalen, wetenswaardigheden, tips, recepten, reistips, must-sees en van alles meer over Italië. Ook jouw Italië-tips zijn welkom!

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Veiligheid was dit seizoen een issue bij keuze camping

Veiligheid was dit seizoen een issue bij keuze camping

Backpacken Sicilië? 9 must-do’s voor een onvergetelijke backpackreis

Backpacken Sicilië? 9 must-do’s voor een onvergetelijke backpackreis