in

Ferrara – Bert Wagendorp

Ferrara - Bert Wagendorp
Ferrara van Berg Wagendorp lees je het beste in de Italiaanse zon! (foto: Edward Hendriks)

We moesten er 6 jaar op wachten, maar nu is er dan Ferrara, het vervolg op Ventoux van Bert Wagendorp. Het goede nieuws is dat de vrienden Joost, David, André en Bart (de ik-figuur) in dit boek niet naar Frankrijk maar naar Italië afreizen.

Ferrara speelt zich 5 jaar na Ventoux af. De vrienden spreken af in de Noord-Italiaanse stad Ferrara, waar Joost een vervallen palazzo heeft gekocht. Het plan van Joost is om het om te bouwen tot een designhotel en zo een nieuw leven in Italië op te bouwen. Waar hebben we dat meer gehoord?

Maar goed, vrienden zouden geen vrienden zijn als ze niet zouden helpen bij deze onderneming. Natuurlijk komen ze er snel echter dat verbouwen een kunst op zich is.

Een roman over vriendschap

Ferrara is een roman over vriendschap, ouder worden en los kunnen laten. Het gaat over de onvermijdelijke eindigheid van het leven. Maar ook over genieten zolang het nog kan.

De vier vrienden worden in dit boek allen geconfronteerd met hun eigen vergankelijkheid. Maar gelukkig is er altijd die vriendschap. De vriendschap die er altijd is geweest, ook al waren ze elkaar jarenlang uit het oog verloren. Een echte mannenvriendschap, die ontstaat doordat mannen tijd met elkaar doorbrengen, niet omdat ze zo veel met elkaar praten.

Het spannende element is dat de dochter van Bart, Anna, tegenwoordig gevaarlijk werk doet in oorlogsgebied. Als ze een paar dagen niks van haar horen en er berichten komen dat er journalisten zijn ontvoerd in Syrië, wordt Bart bang dat er iets ergs gebeurd is. En wat is er toch aan de hand met die geheimzinnige visser Perotto?

Ferarra is een mooi leesbaar boek geworden dat een leuke sfeertekening geeft van een mannenvriendschap én een nieuw avontuur in Italië beginnen. Leuk om bij weg te dromen als je een vakantie doorbrengt in Italië.

Ferrara
door: Bert Wagendorp
256 blz.
€ 22,50 (ook als e-book beschikbaar voor € 14,99)
Uitgeverij Pluim, mei 2019
ISBN 9789492928252

Shoppen!

I use affiliate links

Written by Edward Hendriks

In het dagelijks leven ben ik copywriter. Toen ik in het voorjaar van 2009 een maand in Napels doorbracht, kwamen de ideeën voor een maffiathriller bovendrijven én begon ik in de zomer van datzelfde jaar met dit Online Italië Magazine. De thriller 'Bloedgeld' kwam uiteindelijk in 2012 uit. Inmiddels heb ik drie thrillers gepubliceerd en werk ik aan nieuwe manuscripten. Samen met een aantal enthousiaste andere italofielen blijf ik bloggen voor Dit is Italië.

Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Il commissario Maltese

Nieuw misdaaddrama: Il commissario Maltese

Wendy, Paul en hun kinderen Stan, Noor en Linde vertrokken naar Italië

Zo verging het ons de eerste maanden in Italië