in ,

Nieuw misdaaddrama: Il commissario Maltese

Van de makers van Gomorra

Il commissario Maltese
Il commissario Maltese (beeld: Lumière)

Vanaf 15 november op lumiereseries.com en 26 november op dvd: Il commissario Maltese. Dit 8-delige Italiaans misdaaddrama van de makers van het wereldwijde succes Gomorra is gebaseerd op ware gebeurtenissen in het Italië van de jaren 70.

De achtergrond is de verhuizing van een belangrijk centrum van de heroïnehandel van Marseille naar Sicilië. De verhuizing zorgt voor een ingrijpende verandering bij de grootste criminele organisatie ter wereld, de maffia.

Dario Maltese is rechercheur bij de sectie drugsbestrijding in Rome. Hij worstelt
met een donker voorval uit zijn verleden. Zijn vader stierf in het
Siciliaanse stadje Trapani toen Dario nog een jongetje was. De emotionele
wond is nooit geheeld en Maltese heeft zijn geboorteplaats daarom altijd
gemeden.

Aan het begin van de serie keert Dario Maltese eindelijk terug naar huis.
Zijn beste vriend Gianni Peralta, ook rechercheur bij de politie, gaat
trouwen en heeft hem gevraagd als getuige. Nog voor het huwelijk kan worden voltrokken is Gianni echter voor de ogen van Dario vermoord.

Maltese vraagt daarop om overplaatsing en neemt de zaak van Gianni over. Hij reconstrueert het onderzoek dat tot de dood van zijn vriend leidde. Het is een lastige, gevaarlijke zaak vol valse aanwijzingen. Tijdens het onderzoek wordt Maltese verliefd op een fotografe die samen met een journalist tegen de maffia
strijdt.

Langzamerhand ontdekt Maltese dat zijn vriend inzicht kreeg in de banden van de criminele organisatie met de politiek en zakenwereld. Daarbij achterhaalt hij de ware reden achter de dood van zijn vader en komt hij persoonlijk in aanraking met de macht van de maffia.

Cast: Kim Rossi Stuart, Rike Schmid, Francesco Scianna, Valeria Solarino en anderen. Regie: Gianluca Maria Tavarelli, scenario: Leonardo Fasoli, Maddalena
Ravagli, producenten: Carlo Degli Esposti, Nicola Serra, Max Gusberti.

Winactie

Wil je Il commissario Maltese op dvd winnen? Stuur dan een mail met je adresgegevens naar winactie [at] ditisitalie [punt] nl. Uit alle inzendingen loten we 2 winnaars die de dvd-box krijgen thuisgestuurd.

Written by Dit Is Italië

Benvenuto su Dit is Italië. Dit is Italië is een digitaal Italië-magazine dat zich richt op liefhebbers van het land. Niet alleen als vakantiebestemming, maar ook als het land van ‘ik vertrek’, la dolce vita, lekker eten en modieuze noviteiten. Op ditisitalie.nl vind je Italië-nieuws, leuke verhalen, wetenswaardigheden, tips, recepten, reistips, must-sees en van alles meer over Italië. Ook jouw Italië-tips zijn welkom!

Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

demonstratie Lega, FI, FDI 19 oktober Piazza San Giovanni Rome 1

Column: no carte di credito!

Ferrara - Bert Wagendorp

Ferrara – Bert Wagendorp