in , , ,

Groen gekleurd water in het Canal Grande van Venetië: geen gevaar voor de volksgezondheid

Met Pinksteren kleurde het water van het Canal Grande felgroen (beeld: Vigili del Fuoco/Youtube)
Met Pinksteren kleurde het water van het Canal Grande felgroen (beeld: Vigili del Fuoco/Youtube)

Het mysterieuze felgroene water dat met Pinksteren werd ontdekt in het Canal Grande van Venetië, vormt geen bedreiging voor de gezondheid van de inwoners van Venetië, zo verklaarde de lokale politie volgens het Italiaanse persbureau ANSA.

Het regionale agentschap voor milieuhygiëne, ARPAV, heeft met behulp van de brandweer monsters genomen van het felgekleurde water. Experts verklaren de kleur als een middel om lekkages in leidingen op te sporen. Het is nog onduidelijk hoe de stof in het water van Venetië is beland.

Volgens de politie vormt de vloeistof geen bedreiging voor de gezondheid van de lokale bevolking. Het felgroene gebied strekte zich uit van de Rialtobrug tot een deel van het Canal Grande. De president van de regio Veneto, Luca Zaia, meldde op Twitter dat de groene kleur voor het eerst werd gemeld door lokale bewoners.

Er heeft nog geen persoon of groep de verantwoordelijkheid opgeëist voor het groen worden van het Canal Grande. Afgelopen weekend gebruikte een milieuactivistische groep echter plantaardige houtskool om het water van de Trevifontein in Rome zwart te maken als protest tegen het klimaatbeleid van de regering.

Het recente incident zorgde ook voor vergelijkingen met een gebeurtenis in 1968, toen de Argentijnse kunstenaar Nicolas Garcia Uriburu het water van het Canal Grande groen kleurde om bewustwording te creëren voor ecologie tijdens de Biënnale van Venetië.

Bron: dw.com

Written by Dit Is Italië

Benvenuto su Dit is Italië! Dit is Italië is een webmagazine dat zich richt op liefhebbers van het land. Dat zijn we zelf ook. We komen al bijna 25 jaar meerdere keren per jaar in Italië om te genieten van la dolce vita, lekker eten, de Italiaanse taal en 'made in Italy'. Op ditisitalie.nl vind je Italië-nieuws, leuke verhalen, wetenswaardigheden, tips, recepten, reistips, must-sees en van alles meer over Italië. Ook jouw Italië-tips zijn welkom!

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Met eigen auto op vakantie, Toscane populairst

Vakantiegangers naar Italië gaan met de eigen auto, Toscane nog altijd het populairst

hond blijft trouw aan baasje in Italië na de dood

Foto van hond die trouw blijft na de dood van zijn baasje, gaat viraal in Italië