hond blijft trouw aan baasje in Italië na de dood
De beste vriend van de mens (foto: Agenzia Funebre Cappello/Facebook)
in

Foto van hond die trouw blijft na de dood van zijn baasje, gaat viraal in Italië

Een hartverscheurende foto van een hond die voor de kist van zijn overleden baasje ging liggen tijdens haar begrafenis, is viraal gegaan in Italië.

De foto werd op Facebook gezet door de begrafenisondernemer, met de bijgaande boodschap: ‘Vandaag zag ik met mijn eigen ogen de liefde van dieren voor hun eigenaren;’ Dat gebeurde na afloop van de begrafenis van de eigenaar van de hond in de provincie Frosinone, in de buurt van Rome.

De hond, genaamd Bobby, bleef bij de kist liggen gedurende de hele begrafenisceremonie van Iolanda Cappello, die vrijdagavond op 84-jarige leeftijd overleed.

De ceremonie vond afgelopen zondag plaats in het stadje Santopadre, waar de kerkgangers diep geroerd waren door het aanzicht van het rouwende hondje. Bobby had geprobeerd op de kist te klimmen voordat hij ervoor ging liggen.

In het besef van het verdriet van het dier probeerde de priester noch iemand anders van de aanwezigen de hond tijdens de dienst weg te halen.

Later, toen de begrafenisstoet te voet naar de begraafplaats ging, ongeveer één kilometer verderop, volgde Bobby de lijkwagen de hele weg.

Na de begrafenis keerde de hond terug naar huis met de zus van de overledene.

Foto: Agenzia Funebre Cappello op Facebook

Written by Dit Is Italië

Benvenuto su Dit is Italië. Dit is Italië is een digitaal Italië-magazine dat zich richt op liefhebbers van het land. Niet alleen als vakantiebestemming, maar ook als het land van ‘ik vertrek’, la dolce vita, lekker eten en modieuze noviteiten. Op ditisitalie.nl vind je Italië-nieuws, leuke verhalen, wetenswaardigheden, tips, recepten, reistips, must-sees en van alles meer over Italië. Ook jouw Italië-tips zijn welkom!

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Met Pinksteren kleurde het water van het Canal Grande felgroen (beeld: Vigili del Fuoco/Youtube)

Groen gekleurd water in het Canal Grande van Venetië: geen gevaar voor de volksgezondheid

wijn en tulpen

Tulpen, water en fietsen: welkom in Umbrië