in , , ,

Het kasteel uit The Godfather Part III is te koop

Het kasteel van Al Pacino uit The Godfather Part III is te koop
Het kasteel van Al Pacino uit The Godfather Part III is te koop (foto's: sothebysrealty.com)

De originele Godfather-film verscheen afgelopen maand 50 jaar geleden voor het eerst in de bioscoop. En nu is het Siciliaanse kasteel van peetvader Michael Corleone (magistraal gespeeld door Al Pacino) uit de film The Godfather Part III te koop. Voor het schamele bedrag van 6 miljoen euro kan het al van jou zijn.

Kasteel Floristella van de adellijke familie Pennisi van Floristella is gebouwd aan het einde van de 19de eeuw in Acireale, aan de oostkust van Sicilië.

Het kasteel met 22 slaapkamers en 8 badkamers is een mooi voorbeeld van het eclecticisme, kenmerkend voor de architectuur van die tijd, de neogotische stijl.

Palmen en park

Het kasteel beschikt over een eigen park. De hoofdingang, vanaf Piazza Pennisi, komt uit op een boulevard omringd door een statige dubbele rij palmen. Aan het einde van de laan staat de marmeren buste van baron Pennisi (degene die het kasteel heeft gebouwd), op een zuil omringd door palmbomen.

Compleet met kapel, wijnkelder en bibliotheek

Het kasteel bestaat uit 3 gezamenlijke gebouwen op 2 niveaus, met 2 rechthoekige torens in een symmetrische positie. De elegante portiek met 3 bogen opent de toegang tot de prachtige monumentale trap van kostbaar marmer die zich aan de zijkanten uitstrekt en leidt naar de eerste verdieping waar het gezaghebbende portret van de baron prijkt.

Een imposante schouw met de initialen van de familienaam is het pronkstuk van de ontvangsthal, verlicht door 5 grote glasramen versierd met zuilen, die uitkijken op het elegante park van zo’n 8.500 vierkante meter vol Ionische flora.

Verder biedt het kasteel een kapel, een riante wijnkelder en een prachtige bibliotheek.

Dit fascinerende kasteel is meermaals keren gekozen als locatie van bekende films zoals A Beautiful November van Mauro Bolognini en The Godfather Part III van Francis Ford Coppola, waarin de grootse Al Pacino de hoofdrol speelde.

Een scène uit The Godfather Part III met het kasteel dat nu te koop staat

Dit kasteel ligt op de zuidelijke hellingen van de Etna, bijna met uitzicht op de Ionische Zee. De omgeving is rijk aan water en groen. Het kasteel ligt bijna 18 km van de luchthaven van Catania en 42 km van Taormina.

De nieuwe eigenaar zou het tot een exclusief hotel om kunnen toveren, maar het natuurlijk ook als zeer luxe privéresidentie kunnen aanhouden.

Interesse? Op de website van Sotheby’s International Realty vind je meer informatie.

Written by Dit Is Italië

Benvenuto su Dit is Italië. Dit is Italië is een digitaal Italië-magazine dat zich richt op liefhebbers van het land. Niet alleen als vakantiebestemming, maar ook als het land van ‘ik vertrek’, la dolce vita, lekker eten en modieuze noviteiten. Op ditisitalie.nl vind je Italië-nieuws, leuke verhalen, wetenswaardigheden, tips, recepten, reistips, must-sees en van alles meer over Italië. Ook jouw Italië-tips zijn welkom!

Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  1. Prachtig paleis en relatief goedkoop. Maar als je dan op Google Maps kijkt waar het pand ligt, dan is dat wel te begrijpen. De omgeving, deels industrieterrein, ziet er heel verlopen uit. En dan ook nog vlak langs een spoorwegemplacement. Nou niet bepaald de rustieke omgeving waarin je dergelijk paleis verwacht. Ik ga nog even doorsparen voor wat mooiers.

Strada Statale Amalfitana - de beste roadtrip voor je elektrische auto

Beste roadtrip ter wereld voor de elektrische auto: de Amalfikust!

Man laat hond uit in Venetië

Column: niet de gebeten hond