in , , ,

Droombruiloft in Italiaans kasteel: slechts € 100

Castello di Roccascalegna
Castello di Roccascalegna (foto: Pixabay)

Die burgemeesters van zieltogende Italiaanse dorpjes timmeren de laatste tijd wel aan de weg. Na die 1-euro-huizen zijn er nu de 100-euro-kastelen. Nou, ja: voor dat geld mag je je bruiloft of een ander evenement in het kasteel van Roccascalegna in de Abruzzen komen vieren.

Roccascalegna ligt in de provincie Chieti. Het dorp telt slechts zo’n 1.200 mensen, maar het heeft een mooie troefkaart. Een heus middeleeuws kasteel dat bekendstaat als Het Kasteel in de Lucht. Kijk maar:

Het Castello di Roccascalegna ligt op een rots die uitkijkt over de vallei die van de Apennijnen tot de Adriatische Zee loopt. In 2015 werd hier trouwens gefilmd voor Tale of Tales met Salma Hayek en Vincent Cassel. Het kasteel speelt ook een rol in de nieuwe tv-serie De naam van de roos.

De burgervader van Roccascalegna biedt het kasteel aan voor privé-evenementen voor de symbolische prijs van € 100. Je kunt alle ruimtes gebruiken: van de kerkers tot de torens.

Het idee is dat je met deze locatie tegelijkertijd gebruikmaakt van de catering die de dorpsbewoners voor je kunnen verzorgen, met heerlijke streekgerechten.

Het doel is net als bij de 1-euro-huizen om het dorp op de kaart te zetten en de leegloop een halt toe te roepen. Als je tenminste niet bang bent voor een spookverhaal meer of minder, want ook dat hoort bij een kasteel.

Interesse in een feestje in een huis middeleeuws kasteel in Italië? Neem contact op via de website.

Bron: Lonely Planet

Written by Dit Is Italië

Benvenuto su Dit is Italië! Dit is Italië is een webmagazine dat zich richt op liefhebbers van het land. Dat zijn we zelf ook. We komen al bijna 25 jaar meerdere keren per jaar in Italië om te genieten van la dolce vita, lekker eten, de Italiaanse taal en 'made in Italy'. Op ditisitalie.nl vind je Italië-nieuws, leuke verhalen, wetenswaardigheden, tips, recepten, reistips, must-sees en van alles meer over Italië. Ook jouw Italië-tips zijn welkom!

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kanotocht van de Cinque Terre

Dag 5: Cinque Terre in 5 dagen

Geen Spelacchio maar een Spezzacchio op Piazza Venezia

De kerstboom in Rome: van Spelacchio naar Spezzacchio