in , ,

Beste roadtrip ter wereld voor de elektrische auto: de Amalfikust!

Strada Statale Amalfitana - de beste roadtrip voor je elektrische auto
Strada Statale Amalfitana: de beste roadtrip voor je elektrische auto (foto: Wikimedia)

Uit een nieuwe onderzoek van comparethemarket.com zijn de beste roadtrips gekomen om met een elektrische auto (EV) te rijden. Wat blijkt? Bovenaan de lijst prijkt fier de Italiaanse Amalfikust.

De onderzoekers analyseerden de populairste roadtrips van over de hele wereld, naar geschiktheid voor een elektrische auto. Dat deden ze op basis van de beschikbaarheid van oplaadpunten.

Langere afstanden afleggen met een elektrische auto kan een uitdaging zijn, vanwege het gebrek aan laadpalen. Dat leidt tot angst bij bestuurders, zodat ze niet echt kunnen genieten van de rit.

De EV-vriendelijkste roadtrip van alle populaire roadtrips ter wereld is de Amalfitaanse kust, op de voet gevolgd door de Big Sur in Noord-Amerika en de Transfagarasan in Roemenië.

Naarmate de populariteit van elektrische voertuigen toeneemt, worden laadnetwerken over de hele wereld voortdurend verbeterd. Zo kunnen bestuurders van EV’s de mooiste bestemmingen verkennen en als het nodig is hun auto opladen.

In het onderzoek zijn het aantal oplaadpunten meegenomen, en het gemiddelde aantal oplaadbeurten dat nodig is om de rit helemaal te kunnen rijden. De populariteit van de routes werd afgeleid aan de hand van het aantal posts over de route dat op een zeker moment op Instagram stond.

Dit zijn volgens de onderzoekers de 12 groenste & populairste roadtrips ter wereld

De beste roadtrips voor je elektrische auto (bron: comparethemarket.com.au)

De eerste plaats is voor de magische Amalfikust in Zuid-Italië. Bekend om zijn blauwe wateren en pittoreske steile kliffen met mooie pastelkleurige huizen, is het geen verrassing dat #amalficoast meer dan 3 miljoen Instagram-berichten heeft verzameld.

De schilderachtige rit die de kustplaatsen van het schiereiland met elkaar verbindt, is bovendien een zeer geschikte route voor elektrische auto’s met onderweg bijna 100 EV-laadpalen. Als je deze route met je auto wilt rijden, heb je gemiddeld minder dan één oplaadbeurt nodig die deze route willen nemen, hebben minder dan één keer opladen nodig om de hele rit te rijden.

Big Sur en Route 66

Op de tweede plaats staat het beroemde stuk snelweg van Californië aan de kust, de Big Sur. Met bijna 1,5 miljoen Instagram-berichten is Big Sur een iconisch gedeelte van de kustlijn van Californië met een prachtig uitzicht op de oceaan, rotsachtige kliffen, rustige stranden en tal van water- en wandelsportmogelijkheden.

Met 78 laadpalen langs de 87-mijlsroute is Big Sur een ideale optie voor bestuurders van elektrische voertuigen die Californië vanuit de auto willen verkennen.

Ruta 40 in Argentinië is de minst geschikte roadtrip voor elektrische voertuigen met bijna 10 oplaadbeurten die nodig zijn om de route te voltooien.

Ruta 40 is dan ook de langste roadtrip op de lijst, met een lengte van bijna 5.000 km. Een andere beroemde roadtrip op de lijst is de iconische Route 66. Met 89 laadpalen op de route van 3.400 km, moeten reizigers hun EV bijna 6 keer opladen om deze route te voltooien.

Bij de berekening van de cijfers is uitgegaan van het bestverkochte model elektrische auto in 2020, de Tesla Model 3 die 600 km op een volle accu kan afleggen.

Bron: persbericht connective3

Written by Dit Is Italië

Benvenuto su Dit is Italië! Dit is Italië is een webmagazine dat zich richt op liefhebbers van het land. Dat zijn we zelf ook. We komen al bijna 25 jaar meerdere keren per jaar in Italië om te genieten van la dolce vita, lekker eten, de Italiaanse taal en 'made in Italy'. Op ditisitalie.nl vind je Italië-nieuws, leuke verhalen, wetenswaardigheden, tips, recepten, reistips, must-sees en van alles meer over Italië. Ook jouw Italië-tips zijn welkom!

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Calabrisella - de mooiste campings in Calabrië

9 x de mooiste campings in Calabrië

Het kasteel van Al Pacino uit The Godfather Part III is te koop

Het kasteel uit The Godfather Part III is te koop