in

Leuk hebbeding voor de zomer: de Fiat 500 Jolly Spiaggina

Fiat 500 Jolly Spiaggina
Fiat 500 Jolly Spiaggina (foto's: Fiat)

In hoog tempo blijft Fiat de succesvolle 500-serie uitmelken. Elke historische mijlpaal wordt aangegrepen om een nieuwe edizione speziale uit te brengen. Nu is er de Fiat 500 Spiaggina.

De Fiat 500 – zowel in de oorspronkelijke serie als in de huidige serie – is een groots succes voor Fiat. Toch beginnen de dagen nu wel te tellen voor de nuova cinquecento. Maar voordat het onvermijdelijke afscheid volgt zullen we nog kennismaken met een aantal geinige gelimiteerde edities. Zoals deze zomerse 500 Jolly Spiaggina, een moderne interpretatie van een model dat 60 jaar geleden op de markt kwam als de Fiat 500 Jolly.

De nieuwe Spiaggina komt uit de stal van Pininfarina. Duidelijk is dat ze goed hebben gekeken naar het origineel uit 1958. In het nieuwe model zitten echter wel gewoon portieren. Waarschijnlijk kwam de auto anders niet door de strenge keuringseisen.

Heel mooi is de azuurblauwe kleur in combinatie met het gebroken wit. Echte retrowielen en een houten (kurken) vloer maken het plaatje helemaal af.

Hebben? Formeel is de Fiat 500 Jolly Spiaggina nog een conceptauto, maar reken maar dat-ie binnenkort gewoon te koop is. Wel tegen een gepeperde prijs, waarover nog geen verdere mededelingen zijn gedaan.

Wil je liever een ‘gewone’ Fiat 500 Cabrio? Dan kun je deze kleurcombinatie plus de retrowielen ook op je seriemodel bestellen.

Bron: autowereld.com

Written by Dit Is Italië

Benvenuto su Dit is Italië. Dit is Italië is een digitaal Italië-magazine dat zich richt op liefhebbers van het land. Niet alleen als vakantiebestemming, maar ook als het land van ‘ik vertrek’, la dolce vita, lekker eten en modieuze noviteiten. Op ditisitalie.nl vind je Italië-nieuws, leuke verhalen, wetenswaardigheden, tips, recepten, reistips, must-sees en van alles meer over Italië. Ook jouw Italië-tips zijn welkom!

Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terme Tettuccio, Montecatini

8 x de mooiste thermen in Toscane

De 10 meest romantische plekken om te trouwen in Italië

De 10 meest romantische plekken om te trouwen in Italië