in , , , , ,

Recordaantal Nederlanders aan start Mille Miglia

De Mille Miglia vorig jaar

Nog nooit reden er zoveel Nederlanders mee met de Mille Miglia, de klassieke autorally die dwars door Italië voert. In totaal rijden 440 deelnemers mee. Daarvan komt er dit jaar een kwart uit Nederland, waaronder oud-international Ronald de Boer.

De Mille Miglia, duizend mijl, wordt dit jaar voor de negentigste keer verreden en begint op 18 mei. De race voert door 200 plaatsen tussen de traditionele startplaats Brescia en Rome. De coureurs doen ook San Marino aan. ‘Opvallend is het enorme aantal Nederlanders die dit jaar meerijden. Dat hebben we niet eerder meegemaakt,’ vertelt een woordvoerder van de klassieke race.

Veel Nederlanders

De organisatie selecteerde uit 41 landen deelnemers. De meesten komen uit Italië, met 236 deelnemers, onmiddellijk gevolgd door Nederland met 104 aanmeldingen. Vanuit ons land doen 59 teams mee, die voornamelijk met klassieke auto’s van Alfa Romeo, Fiat, Porsche en Lancia aan de start verschijnen. Achter het stuur zitten oud-voetballer Ronald de Boer, de Nederlandse filmproducent Volkert Struycken en Ziggo-topman Baptiest Coopmans.

De route van de Mille Miglia editie 2017

Rijdend museum

Ook Duitsland en Engeland zijn goed vertegenwoordigd in een tocht die door ooit door de Italiaanse autobouwer Enzo Ferrari omschreven werd als ‘het mooiste rijdende museum ter wereld’. De tocht is de bekendste autorally die Italië kent. Deelnemers rijden over 1.000 Romeinse mijlen, ongeveer 1.500 kilometer, door het land.

Het vertrekpunt is altijd Brescia, waar de eerste editie in 1927 werd georganiseerd. Als echte race werd de Mille Miglia tot aan 1957 gehouden. Sindsdien is de Mille Miglia een rally voor klassieke automerken. Voorwaarde voor deelnemende auto’s is dat ze tussen 1927 en 1957, de jaren van de oorspronkelijke race, gebouwd moeten zijn.

Meer informatie vind je op de website van Mille Miglia.

Foto boven: Mille Miglia

Written by Rop Zoutberg

Rop Zoutberg is correspondent in Italië voor het NOS Journaal en woont in Rome. Naast berichten voor radio en televisie over Italië fotografeert hij veel, zijn grote passie. 'Italië is echt een thuis voor me geworden nadat ik lange tijd in Spanje woonde. Wat me fascineert is de lappendeken aan regio’s, die echt totaal verschillend zijn. Daardoor blijf ik reizen en ontdekken.' Zijn favoriete stad is Napels.

Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Willem Alexander en Máxima op staatsbezoek naar Italië

Willem Alexander en Máxima op staatsbezoek naar Italië

9 keer Italiaanse koffievariaties

9 keer Italiaanse koffievariaties