Voor deze cannellinisalade met gegrilde paprika hoef je niet veel uit de kast te trekken. Behalve een blik cannellinibonen en een potje gegrilde paprika, want dat zijn de hoofdingrediënten voor deze smaakvolle en voedzame salade die je ook nog eens in een handomdraai op tafel zet!
Cannellini-bonen zijn zacht van textuur en hebben een milde, nootachtige smaak. Bonen bestaan voor een groot deel uit plantaardige eiwitten, wat het voor vegetariërs een goede keuze maakt, maar natuurlijk ook als je gewoon lekker en gezond wilt eten.
De eiwitten en vezels in bonen zorgen ervoor dat je langer een verzadigd gevoel hebt, lekker voedzaam dus. Cannellinibonen zijn populair in de Italiaanse keuken en worden op verschillende manieren bereid. Zo worden ze vaak gebruikt in soepen, stoofschotels en salades.
Aan deze cannellini- en gegrilde paprika-salade voegen we nog wat fijngesneden groenten toe – tomaat, bleekselderij en bosui – en brengen we verdere smaak in met een simpele dressing van olijfolie en citroensap. Kortom, een eenvoudige, heerlijke salade vol van smaak die je kunt eten als lichte lunch, bijgerecht of zelfs als voorgerecht.
Heb je een beetje meer tijd, dan kun je de paprika natuurlijk ook zelf grillen. Een potje werkt snel en is superhandig, maar de paprika zelf grillen geeft een extra lekkere smaak aan het gerecht.
Snijd 3 paprika’s doormidden en leg ze met de bolle kant boven op een met bakpapier beklede bakplaat. Gril de paprika’s zo’n 25 minuten in een voorverwarmde gril(oven) tot het velletje donkerbruin tot zwart is. Laat afkoelen. Verwijder de stelen, zaadlijsten en de velletjes van de paprika’s.
Buon appetito!
Ingrediënten voor de cannellini-salade met gegrilde paprika
Hoofdgerecht voor 2 personen
- 125 gram cannellinibonen (uitlekgewicht)
- 1 à 2 gegrilde paprika’s (pot of zelfgemaakt)
- 1 stengel bleekselderij
- 3 bosuitjes
- 6 tomaatjes
- 2 el extra vergine olijfolie
- 2 el citroensap
- enkele blaadjes basilicum
- grof zout
- zwarte peper
Bereiding van de cannellini-salade
- Spoel de bonen af onder koud water en laat uitlekken in een vergiet.
- Snijd de paprika, bleekselderij, bosui en tomaten in stukjes.
- Meng het sap van de citroen en de olijfolie bij elkaar. Hak of scheur de basilicumblaadjes.
- Schep de bonen, fijngesneden groente, basilicum en de dressing door elkaar. Breng op smaak met zout en peper.
Oeh, lekker Eli!!