in , ,

Reisgids: Italië, Wanneer & Waarheen

Waarheen Waarvoor Italië

Zo tijdens deze koude dagen maken we bij voorkeur weer plannen om lekker het zonnige zuiden op te zoeken. We willen natuurlijk niet alleen op het strand liggen, maar ook genieten van cultuur, natuur en lekker eten.

Als Italië-liefhebbers weten natuurlijk allang waar we dan moeten zijn. Maar ook binnen het schitterende Italië is de keus nog niet zo gemakkelijk. Noorden of zuiden? Bergen of laagvlakte? Kust of binnenland? Stad of streek? Gelukkig is er sinds kort een boek op de markt dat ons bij die keuze helpt: Wanneer Waarheen Italië.

Capitool Reisgidsen kennen we van die kleurrijke boekjes met wandelroutes en opengewerkte kerken. Naar eigen zeggen laten ze zien ‘waar anderen alleen over schrijven’. De foto’s in de reisgidsen van Capitool zijn altijd goed verzorgd en hetzelfde kunnen we zeker zeggen van dit dikke, op luxe papier gedrukte boek. Prachtige beelden in kleur over de volle 336 pagina’s van al het moois dat Italië te bieden heeft. En dat is veel.

Do’s en don’ts

Daarom geeft een team van Italië-kenners en locals in het boek do’s en don’ts. In plaats van per regio of gebied is de gids opgedeeld in de maanden van het jaar. Het idee is dat je bedenkt in welke maand je naar Italië af wilt reizen en vervolgens het boek in de desbetreffende maand openslaat.

Een leuk concept, dat vooral helpt om de voor jou nog onbekende delen van Italië te ontdekken. Want hoewel je sommige gebieden beter in de winter en andere in de zomer kunt bezoeken, biedt elke stad of elke regio voor ieder seizoen wel iets interessants. Waar Wanneer Waarheen Italië vooral in slaagt, is een mooi overzicht te geven van de highlights van een stad of gebied.

Schitterende foto’s

capitool_waarheen_waarvoor

Er zijn steeds 2 pagina’s ingericht voor een stuk inleidende tekst en praktische info over bereikbaarheid en accommodatie, het weer, de prijzen en tips voor het eten. Daarnaast geeft de gids suggesties om een dag, een weekend of meerdere dagen door te brengen en krijg je nog een aantal praktische do’s en don’ts te zien. Maar de meeste ruimte is er voor de schitterende kleurenfoto’s.

Op de salontafel

Hoewel dit lijvige boek dus als reisgids te gebruiken is, zowel vooraf om je vakanties mee te plannen als tijdens je trip om te bekijken wat je in de omgeving kunt doen, is het boek op z’n best als salontafelboek. Om mee te pronken bij je vrienden die nog steeds jaarlijks naar Frankrijk gaan óf om zelf steeds weer op te pakken om even weg te zwijmelen bij de reis die je eerder maakte of die je nog eens hoopt te maken.

Italië Wanneer Waarheen

Wanneer Waarheen Italië
336 blz.
€ 25
Van Reemst/Unieboek/Het Spectrum, 2011

Dit Is Italië

Geschreven door Dit Is Italië

Benvenuto su Dit is Italië. Dit is Italië is een digitaal Italië-magazine dat zich richt op liefhebbers van het land. Niet alleen als vakantiebestemming, maar ook als het land van ‘ik vertrek’, la dolce vita, lekker eten en modieuze noviteiten. Op ditisitalie.nl vind je Italië-nieuws, leuke verhalen, wetenswaardigheden, tips, recepten, reistips, must-sees en van alles meer over Italië. Ook jouw Italië-tips zijn welkom!

One Comment

Leave a Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

Zwitserland

Roman: Vervolging

Terraferma - Italiaanse film

Italiaanse film: Terraferma